Skocz do zawartości

Historia edycji

usiek

usiek

8 godzin temu, animus napisał:

Zamiast podkładek z płyty zapianuj pianką rozprężną, płytę g/k do ścianki kolankowej możesz zamocować  na klej gipsowy, klej do płytek, piankę montażową niskorozprężną. 

Zamiast, których podkładek z płyty mam zapianować? Bo nie skumałem teraz...

W sumie ten pasek pionowy płyty, który najdzie na ściankę kolankową mogę do nie przykleić.

A we wcześniejszym pytaniu chodziło mi o linię przejścia między tynkiem a płytą g/k. Czy to trzeba jakoś zazbroić czy tylko jakąś masą pociągnąć żeby równą płaszczyznę uzyskać?

Mam pytanie, co z izolacją cieplną?

Jak zrobię ruszt (i UD obrysowe na skosach dodam bo jeszcze ich nie ma) to będę go zdejmował i wełnę pakował (w sumie nie widzę tego wciskania CD w UD i zapinania jeszcze na wieszaki).

Miało być wełny 15cm+10cm pod krokwiami. Ale jak tak CDki zamontowałem to głową w sufit by się waliło w tym śmiesznym pomieszczeniu (garderoba).

Chciałem dać tylko między krokwiami ale znajomy mnie namówił żebym chociaż 5cm wełny dał pod krokwiami i tak chcę zrobić.

Takie śmieszne to pomieszczenie: idzie tu komin i takie kombinację muszę stelażem obrobić. Za kominem i tą ścianą jest sypialnia i tam na skosie będzie 15+10 wełny

eb6a1d2b443f9f48.jpg

usiek

usiek

Zamiast podkładek z płyty zapianuj pianką rozprężną, płytę g/k do ścianki kolankowej możesz zamocować  na klej gipsowy, klej do płytek, piankę montażową niskorozprężną. 

W sumie ten pasek pionowy płyty, który najdzie na ściankę kolankową mogę do nie przykleić.

A we wcześniejszym pytaniu chodziło mi o linię przejścia między tynkiem a płytą g/k. Czy to trzeba jakoś zazbroić czy tylko jakąś masą pociągnąć żeby równą płaszczyznę uzyskać?

Jak zrobię ruszt (i UD obrysowe na skosach dodam bo jeszcze ich nie ma) to będę go zdejmował i wełnę pakował (w sumie nie widzę tego wciskania CD w UD i zapinania jeszcze na wieszaki).

Miało być wełny 15cm+10cm pod krokwiami. Ale jak tak CDki zamontowałem to głową w sufit by się waliło w tym śmiesznym pomieszczeniu (garderoba).

Chciałem dać tylko między krokwiami ale znajomy mnie namówił żebym chociaż 5cm wełny dał pod krokwiami i tak chcę zrobić.

Takie śmieszne to pomieszczenie:

eb6a1d2b443f9f48.jpg

usiek

usiek

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• No, w zasadzie w tej piwnicy trzymam  rzeczy które chciałbym zabezpieczyć. I to nie są tylko przydasiowe bibeloty.   Myślałem jeszcze o kracie wewnątrz, ale piwnicę odwiedzam codziennie 2-4 razy, bo wyjmuję i chowam rowery, więc najwięcej przeszkód bym poczynił sam sobie.   Pozostaje chyba zastawić pułapki...   
    • Wejście chyba do gabinetu dentystycznego.
    • Na czarno zaznaczyłem haki rynnowe, typ nakrokwiowy, to one będą podtrzymywać rynnę. Na czerwono zaś obróbki blacharskie. Na czerwono zaś obróbki blacharskie. Zastępuje się je czasem pasami papy, ale to mniej trwałe rozwiązanie.
    • W jakich warunkach mierzone? Przecież te wartości są zmienne, zależą chociażby od warunków atmosferycznych i nawet pory dnia. W normalnych warunkach, tym bardziej za lasem, tam winien być najwyżej dochodzący pomruk, do którego organizm ludzi szybko się przyzwyczaja i po kilkunastu minutach przestaje słyszeć i reagować. 
    • Cześć Wszystkim! Znalazłem idealny dom dla mnie, ale jest problem z hałasem, jakieś 150 metrów od domu za lasem (las zaznaczony na zielono) jest droga powiatowa. W domu jest w porządku, ale na działce, szczególnie od strony lasu, gdzie jest taras, kiedy przejeżdża głośniejszy samochód np. tir, hałas dochodzi do 57dB (35 kiedy nic nie jedzie - mierzone apką w telefonie) i to jest za dużo tzn. ten dzwięk mocno zakłóca spokój i irytuje. Na załączonym rysunku widać granicę działki, na której można postawić ogrodzenie. Jak widać z zaznaczonych punktów wysokościowych teren działki jest w wyrównany do około 10m za domem, po czym zaczyna się las i spadek, tzn. granica działki od strony hałaśliwej drogi (50m od domu) jest już 3 m poniżej poziomu domu, a sama droga 7m poniżej poziomu domu.   Zastanawiam się, czy i jaka jest możliwość wyciszenia go na własną rękę. Powiedzcie proszę, czy da się (przynajmniej mniej więcej) policzyć, jak wysokie miałoby być to ogrodzenie i o ile wygłuszyłoby działkę?
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...