Skocz do zawartości

Historia edycji

paul182

paul182

Witam,

wiem że to trudny temat i ciężko ocenić nie oglądając sytuacji na miejscu.

Budynek z lat 60. Pokój 4 x 4,1 m. Beton 8,5 cm zbrojony krzyżowo prętami gładkimi i żebrowanymi fi 12 co około 20 cm.

Do tej pory była tam podłoga z desek.

Chciałbym zrobić wylewkę betonową na istniejący strop. Beton z mixokreta 5 cm, ale mam opory co do wytrzymałości stropu. Ciężar tej wylewki byłby około 1700-1800 kg.

Nie będzie to trochę za dużo. Pomyślałem, że można by wzmocnić strop filarem w piwnicy... Niestety podciągu nie da rady zrobić bo z jednej strony przeszkadzają rury z c.o.

Dałoby rade ocenić wytrzymałość tego stropu?

Jaki byłby koszt ewentualnej ekspertyzy budowlanej?

paul182

paul182

Witam,

Budynek z lat 60. Pokój 4 x 4,1 m. Beton 8,5 cm zbrojony krzyżowo prętami gładkimi i żebrowanymi fi 12 co około 20 cm.

Chciałbym zrobić wylewkę betonową na istniejący strop. Beton z mixokreta 5 cm, ale mam opory co do wytrzymałości stropu. Ciężar tej wylewki byłby około 1700-1800 kg.

Nie będzie to trochę za dużo. Pomyślałem, że można by wzmocnić strop filarem w piwnicy... Niestety podciągu nie da rady zrobić bo z jednej strony przeszkadzają rury z c.o.

paul182

paul182

Witam,

Chciałbym zrobić wylewkę betonową na istniejący strop. Beton z mixokreta 5 cm, ale mam opory co do jego wytrzymałości, Ciężar tej wylewki byłby około 1700-1800 kg.

Nie będzie to trochę za duzo. Pomyślałem, że można by wzmocnić strop filarem w piwnicy... Niestety podciągu nie da rady zrobić bo z jednej sreony przeszkadzają rury z c.o.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...