Skocz do zawartości

Historia edycji

Awek

Awek

Witam. Zacząłem ostatnio remont w 40 letnim domu. Skulem trochę tynku z komina bo były na nim plamy. Oto co zobaczyłem - zdjęcie 1. 

Ojciec 2 lata temu wymienił piec na Eko groszek, komin zostawił bez zmian. Nie ma w nim zadnego wkładu. Podobno pojawiło się to po tym jak otynkowal komin w środku. Nie wiem jak to zrobili ale tak usłyszałem. Co pomoże? Czy jeśli zrzuce stary tynk, dam nowy i umieszczę wkłady w kominie to problem zniknie? Plamy były tam gdzie cegły maja inny kolor. 

Kolejny problem to grzyb? Pod sufitem nad oknami. Ojciec lubi mieć ciepło i czasami temperatura przekracza tam 24,25 stopni w zimie. Dom jest ocieplony, na dachu chasi. Nie wiem czy ściany nie przemarzaja i czy nie kupić specjalnego tynku. Zaznaczam że w pokoju obok balkonu, taki dodatkowy gdzie jest zazwyczaj zimno jest ok, nic się nie pojawiło. 

Przy okazji kolejny problem. Na 40m były poukładane stare deski, parkiet. 

Jak można wyrównać podłoże jest jest praktycznie 15cm różnicy na poziomach.? A powierzchnia jest strasz nie nierówna. 

Dziekuje bardzo wszystkim z góry za odpowiedź 

IMG_20190722_172847.jpg

IMG_20190703_172615.jpg

IMG_20190703_172712.jpg

Awek

Awek

Witam. Zacząłem ostatnio remont w 40 letnim domu. Skulem trochę tynku na z komina bo były na nim plamy. Oto co zobaczyłem na zdjęciu. 

Ojciec 2 lata temu wymienił piec na Eko groszek, komin zostawił bez zmian. Nie ma w nim zadnego wkładu. Podobno pojawiło się to po tym jak otynkowal komin w środku. Nie wiem jak to zrobili ale tak usłyszałem. Co pomoże? Czy jeśli zrzuce stary tynk, dam nowy i umieszczę wkłady w kominie to problem zniknie? Plamy były tam gdzie cegły maja inny kolor. 

Kolejny problem to grzyb? Pod sufitem nad oknami. Ojciec lubi mieć ciepło i czasami temperatura przekracza tam 24,25 stopni w zimie. Dom jest ocieplony, na dachu chasi. Nie wiem czy ściany nie przemarzaja i czy nie kupić specjalnego tynku. Zaznaczam że w pokoju obok balkonu, taki dodatkowy gdzie jest zazwyczaj zimno jest ok, nic się nie pojawiło. 

Przy okazji kolejny problem. Na 40m były poukładane stare deski, parkiet. 

Jak można wyrównać podłoże jest jest praktycznie 15cm różnicy na poziomach.? A powierzchnia jest strasz nie nierówna. 

Dxiekuje bardzo wszystkim z góry za odpowiedź 

IMG_20190722_172847.jpg

IMG_20190703_172615.jpg

IMG_20190703_172712.jpg

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...