qenik Napisano 14 kwietnia 2019 Udostępnij #1 Napisano 14 kwietnia 2019 Kupiłem lustro łazienkowe które waży 10kg i chciałbym je powiesić nad umywalka, jednak niepokoi mnie grubość ścianki i to z czego jest wykonana. Nie wiem czy jest to jakaś płyta czy gips? Jak pukam to wydaje się jakby beton albo gips, jednak jego grubość przeraża. ~~5-6cm,wiec zwykle tradycyjne wiercenie otworów i kołki rozporowe chyba odpadają? Jest jakaś metoda by to powiesić i nie narobić szkód? W załączniku zdjęcia ścianki, lustra może komuś pomogą w ocenie i doboru odpowiedniej metody. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 15 kwietnia 2019 Udostępnij #2 Napisano 15 kwietnia 2019 Na zdjęciach widać szacht instalacyjny, a z czego reszta ściany - nie wiadomo (raczej beton). Gdzie te lustro będzie ? 10 kg to nie ciężar. Link do komentarza
qenik Napisano 15 kwietnia 2019 Autor Udostępnij #3 Napisano 15 kwietnia 2019 Zaznaczyłem linie wysokości gdzie mniej więcej by były mocowania Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 16 kwietnia 2019 Udostępnij #4 Napisano 16 kwietnia 2019 W miejscu zamocowania podłoże wygląda na betonowe - można użyć kołków fi 8 - 10 mm alternatywnie mocowanie na wylot np. prętem gwintowanym z podkładką i nakrętkami. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się