lusia Napisano 8 września 2007 #1 Napisano 8 września 2007 Czy wymagane sa badania poziomu wod gruntowych aby otrzymac zezwolenie na postawienie przydomowej oczyszczalni sciekow dla 4-os. rodziny. Pozdrawiam
WM 08 Napisano 9 września 2007 #2 Napisano 9 września 2007 Może tu coś będzie dla Ciebie? https://forum.budujemydom.pl/index.php?showtopic=3215&hl=
lusia Napisano 1 października 2007 Autor #3 Napisano 1 października 2007 Dzieki za podpowiedz wlasnie zrobilismy badania gruntu i okazało sie ze mamy wysoki poziom wod grunyowych1.20cm.Ponadto teren gliniasty na glebokosci 3m.Pomocy bo nadal chce przydomowa oczyszczalnie sciekow,wiem ze na rozsaczajaca nie mam szans,cczy ktos moze doradzic co w takiej sytuacji zrobic? Pozdrawiam.
Redakcja Napisano 3 października 2007 #4 Napisano 3 października 2007 Cytat Dzieki za podpowiedz wlasnie zrobilismy badania gruntu i okazało sie ze mamy wysoki poziom wod grunyowych1.20cm.Ponadto teren gliniasty na glebokosci 3m.Pomocy bo nadal chce przydomowa oczyszczalnie sciekow,wiem ze na rozsaczajaca nie mam szans,cczy ktos moze doradzic co w takiej sytuacji zrobic? Pozdrawiam. W opisanej sytuacji problemem jest sposób odprowadzenia wody powstającej po oczyszczeniu ścieków. Praktycznie jedyna możliwość jej usunięcia to budowa studni chłonnej sięgającej do warstwy przepuszczalnej gruntu. Samą oczyszczalnie można zbudować jako złoże filtracyjne zagłębione w gruncie lub na powierzchni albo jako tzw. oczyszczalnię korzeniową bądź mechaniczną.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się