Witam
Kupiłem działkę budowlaną na jednym osiedlu w grudniu 2017. Droga przy działce gminna. Na działce jest "podobno" woda i prąd . Piszę podobno ,ponieważ są na działce co prawda wystające rury wodne (przy działce obok 147/113) oraz skrzynka wyglądająca na elektryczną nie mam żadnych "papierków" na to jak do tej pory. Wiem , wiem popełniłem głupotę nie sprawdzając tego w odpowiednich urzędach, przyznaję się bez bicia :-D
Poniżej zdjęcie z "Google Street View" owych rur i skrzynek oraz z Fotka z MPZP na którym widać iż biegnie przez działke 147/112 linia średniego
napięcia. Posiadam jedynie akt notarialny i zaświadczenie z urzędu gminy , iż działka jest budowlana , objęta planem MPZP i nie ma ograniczeń (Dostałem przy kupnie u notariusza).
Planuję budować się na wiosnę 2019 roku.
Mam w ręku akt notarialny, zaświadczenie z gminy że budowlana.
Mam również "pobrany" ze strony gminnej Wypis i Wyrys z MPZP.
I teraz nie wiem w jakiej kolejności co i jak załatwiać, aby to miało sens.
Czy pomógłby mi ktoś nakreślić plan działania w punktach aby to ogarnąć?
Coś na zasadzie.
Pkt1. Załatw to / kup to
Pkt2. Załatw to / kup to
Pkt3. Załatw to / kup to
tak aby ostatecznie uzyskać pozwolenie na budowe.
Odnośnie lini średniego napięcia to Faktycznie nie istnieje( została rozebrana i przeniesiona ) , w zakładzie energetycznym powiedziano mi iź mam geodetę uczulić aby na mapce do celów projektowych to uwzględnił. Czy to aby prawda?
Dużo czytałem o jakiś promesach z zakładów energetycznych wodociągowych itd. ale mam taki mętlik że nie wiem czy to dotyczy tej sytuacji
Dziękuje z góry i przepraszam za taki długi wpis.