aga ziebka Napisano 5 lipca 2007 Udostępnij #1 Napisano 5 lipca 2007 Witam wszystkich,Od kilka tygodniu poszukuje osób, które zakupiły projekt MATYNKI z pracowni Archimaat. We wrześniu tego roku planujemy z mężem rozpocząc budowę i chcielibyśmy wymienić się uwagami z innymi sympatykami naszej małej Martyny:)))Czekamy na odzewZiebki:)) Link do komentarza
ReniaiMichał Napisano 20 września 2007 Udostępnij #2 Napisano 20 września 2007 Cześć! My też będziemy budować Martynkę w tym rku chcemy stan zero osiągnac.Budowa bedzie pod Gdynią.Jakbyś miała jakąś wycenę tego domku to byłoby wypas.Gość który miał nam budować za stan surowy bez dachu zarzyczył sobie 75 000 zł samej robocizny.Bez instalacji wod-kan-co.Szukamy innego bo ta cena dla nas kosmiczna!Pozdrawiamyi czekamy na jakiś znakKostki Link do komentarza
Tutek Napisano 14 listopada 2007 Udostępnij #3 Napisano 14 listopada 2007 Witam wszystkich.Planuję na wiosnę rozpocząć budowę domu Martynka i szukam już gotowego takiego domu żeby go obejrzeć w plenerze najlepiej na terenie Dolnegosląska albo jakieś zdjęcia już stojącego domku. Za pomoc z góry dziękuję. Link do komentarza
ReniaiMichał Napisano 8 lutego 2008 Udostępnij #4 Napisano 8 lutego 2008 Chyba nie ma więcej ochotników na Martynkę.My właśnie zalewamy fundamenty.Taka budowa domu to szybki kurs budownictwa - trzeba być specjalistą od wszystkiego - masakra!! Link do komentarza
kasia_basia Napisano 4 listopada 2008 Udostępnij #5 Napisano 4 listopada 2008 Cytat Chyba nie ma więcej ochotników na Martynkę.My właśnie zalewamy fundamenty.Taka budowa domu to szybki kurs budownictwa - trzeba być specjalistą od wszystkiego - masakra!! Rozwiń Witam, jestem bardzo ciekawa postępów prac budowanego przez was domu. Mnie bardzo spodobał się ten projekt i wraz z mężem szykujemy się do budowy ale dopiero za jakiś dłłłłuuuugiii czas... Bardzo się już zaangażowałam jeśli chodzi o zmiany wewnątrz domu i jestem ciekawa czy ktoś z budujących zmienia usytuowanie pomieszczeń itp. Pozdrawiam i mam nadzieję, że forum ruszy!! Link do komentarza
ReniaiMichał Napisano 5 listopada 2008 Udostępnij #6 Napisano 5 listopada 2008 Witam ponownie!My już mamy prawie skończone a mianowicie wycekolowane i łazienki są robione.Co do zmian to powiększylismy garaż na 2 stanowiska (jeden na auto a drugi to piwnica).Na górze łazienkę powiększyliśmy o 1/3 poddasza nad garażem bo tam w rzeczywistości to wyszła taka maluśka że hej.Na dole powiększyliśmy ten mały pokoik o łazienkę a łazienka jest jakby w kotłowni (wszystko przesunięte zostało o jedno pomieszczenie). Projekt może i fajny ale jest tyle baboli architekta że masakra.Jeśli ktos chce adoptowac ten projekt do swoich potrzeb to trzeba wziąść dobego architekta i dużo pozmieniać bo np za dużo więżby jak pod blachę, fundamenty za masywne jak pod taką lekką konstrukcję.Dodatkowo wstawiliśmy kominek taki malutki tuż przy kuchni (a dokładniej za kominem kominkowym jest spiżarka).Wnętrze nie jest duże ale fajne.Jakby co to piszcie. Link do komentarza
kasia_basia Napisano 6 listopada 2008 Udostępnij #7 Napisano 6 listopada 2008 ReniaiMichał witam, whow ale świetnie, że już tyle zrobiliście. Widzę, że ciężka przeprawa z tym projektem... architekt i zmiany to chyba obowiązkowy punkt - ale nie myślałam, że aż tyle może być 'skopanego' w takim projekcie. Ja również mam podobne spostrzeżenia co do zmian:- przede wszystkim kominek,- chciałam przesunąć przednią scianą o 1m lub 1,5m żeby zamknąć kuchnie,- przenieść małą łazienkę na dole gdzieś indziej ale nie wiem gdzie ??: - kotłownie przenieść do garażu,- w miejsce po małej łazience i kotłowni zrobić pokoik, który trochę się zwiększy jeśli by przesunąć tą przednią ścianę i w związku z tym zamiast tych dwóch malutkich okienenk wstawić jedno takie pokojowe.- obok garażu zrobić wiate (2 miejsce parkingowe otwarte), gdzie można byłoby posiedzieć w razie deszczu albo pogrilować...- u góry rzeczywiście koniecznie trzeba trochę zająć poddasze nad garażem - zastanawiam się nad większą łazienką tam i zrobieniem pralnio-suszarni wraz z oknem na ścianie nad garażem.Oczywiście nigdzie jeszcze tego nie konsultowałam z żadnym architektem więc to są moje wyobrażenia naniesione na rzuty w Paint'cie A mam pytanie jakie są ceny usług takiego architekta?? Chodzi o przeprojektowanie pomieszczeń, dodanie kominka?? Duże są to pieniądze??Czy macie może jakieś zdjęcia albo prowadzicie blog budowy?? Pozdrawiam Link do komentarza
ReniaiMichał Napisano 6 listopada 2008 Udostępnij #8 Napisano 6 listopada 2008 Jeżeli chodzi o zmiany, to cóż troszkę to wyjdzie; wstawienie okna nie bedzie problemem arch powinien zrobić to w cenie.kominek od 400 do 800 pln. tylko trzeba uważać na wymiary bo na projekcie wyglada wypas, ale jak sie narysuje w domku to wychodzi kominek 50 cm od nóg. Ścianki działowe to żaden problem, na etapie budowy sobie poprzesuwacie. co do ceny ogólnej to od 1800 pln do 2500, ale nie polecam oszczędzać , my daliśmy 2000 i pani arch. zrobiła domek w trapezie. Problemy z dodawaniem.to co pisala żona, przeprojektujcie więźbe dachową na blachodachówkę, bo dach ma taki zapas że utrzyma dachówke ze słoni.Łazienka na dole dobrze pasuje tam gdzie kotłownia a kotłownie do garażu (u nas tak jest i jest super.Na dole ten pokoik - jakby go nie powiększyć to straszna klitka a tak u nas jest fajna sypialnia gościnna Link do komentarza
ReniaiMichał Napisano 6 listopada 2008 Udostępnij #9 Napisano 6 listopada 2008 to fotka tarasu naszego.Idzie aż od drugiej strony domu tam gdzie w projekcie jest wyjście na taras. Te małe okna zastąpiliśmy dużymi drzwiami. Link do komentarza
aga ziebka Napisano 11 grudnia 2008 Autor Udostępnij #10 Napisano 11 grudnia 2008 WitamMy zakonczyliśmy juz budowę. Mam sporo zdjęć. Wprowadzamy sie pod koniec roku.Wprowadzilismy sporo zmian:- kuchnie połąćzylismy z salonem i zrezygnowaliśmy ze spiżarki- kominek mamy w salonie za kominem który przesunelismy w kierunku salonu- nad garazem mamy ogromną sypialnię- pokoik sypialnie podzieliliśmy na dwa i mamy u góry łazienkę 10m2 i malutką sypialnięJeśłi macie pytania to chętnie odpiszę.Pozdrawaim Aga Link do komentarza
mada36 Napisano 6 stycznia 2009 Udostępnij #11 Napisano 6 stycznia 2009 Cytat WitamMy zakonczyliśmy juz budowę. Mam sporo zdjęć. Wprowadzamy sie pod koniec roku.Wprowadzilismy sporo zmian:- kuchnie połąćzylismy z salonem i zrezygnowaliśmy ze spiżarki- kominek mamy w salonie za kominem który przesunelismy w kierunku salonu- nad garazem mamy ogromną sypialnię- pokoik sypialnie podzieliliśmy na dwa i mamy u góry łazienkę 10m2 i malutką sypialnięJeśłi macie pytania to chętnie odpiszę.Pozdrawaim Aga Rozwiń Chętnie obejżałabym jeszcze kilka fotek z realizacji tego projektu, sama pani poweidziała, że ma dużo zdjęć z budowy. Chętnie też zobacze plany z naniesionymi poprawkami. Czy jyż pani mieszka w domku i jak się sprawdza w użytkowaniu? Jeśli posiada również pani fotki wnętrz i mogłaby wrzucinie wdzięczna.c na formum to będę dozgon Link do komentarza
kasia_basia Napisano 22 kwietnia 2009 Udostępnij #12 Napisano 22 kwietnia 2009 Witam po długiej nieobecności - w tym czasie "przewaliłam" setki projektów i ponownie wróciłam do Martynki Też chętnie pooglądałabym zdjęcia gotowych domków. Czy ktoś buduje ten dom w woj. wielkopolskim?Czy ktoś może podać mniej więcej koszty stanu surowego zamkniętego?? i technologię w jakiej był budowany domek?? Będę wdzięczna za każdą informację. Wszędzie przy Martynce są kosztorysy z 2004 roku nadal... Link do komentarza
Aga i Romek Napisano 22 kwietnia 2009 Udostępnij #13 Napisano 22 kwietnia 2009 Cytat Witam po długiej nieobecności - w tym czasie "przewaliłam" setki projektów i ponownie wróciłam do Martynki Też chętnie pooglądałabym zdjęcia gotowych domków. Czy ktoś buduje ten dom w woj. wielkopolskim?Czy ktoś może podać mniej więcej koszty stanu surowego zamkniętego?? i technologię w jakiej był budowany domek?? Będę wdzięczna za każdą informację. Wszędzie przy Martynce są kosztorysy z 2004 roku nadal... Rozwiń Witamy Dzwoniliśmy do IGN-u i otrzymaliśmy informację, że koszt stanu surowego zamkniętego wynosi ok. 1600 zł za m2 jeśli budowałby deweloper. Jeśli budowalibyśmy systemem gospodarczym to koszt powinien zawrzeć sie ok. 120 - 140 tys. zł.Też szukamy projektu i rozważamy zakup Martynki ale niestety nalezy trochę ten projekt zmienić. Niestety musimy zmienić kąt nachylenia dachu na 42 st. i nie wiemy czy to jest możliwe. Za porady będziemy wdzięczni.PozdrawiamyAgnieszka i Roman Link do komentarza
kasia_basia Napisano 23 kwietnia 2009 Udostępnij #14 Napisano 23 kwietnia 2009 Cytat Witamy Dzwoniliśmy do IGN-u i otrzymaliśmy informację, że koszt stanu surowego zamkniętego wynosi ok. 1600 zł za m2 jeśli budowałby deweloper. Jeśli budowalibyśmy systemem gospodarczym to koszt powinien zawrzeć sie ok. 120 - 140 tys. zł.Też szukamy projektu i rozważamy zakup Martynki ale niestety nalezy trochę ten projekt zmienić. Niestety musimy zmienić kąt nachylenia dachu na 42 st. i nie wiemy czy to jest możliwe. Za porady będziemy wdzięczni.PozdrawiamyAgnieszka i Roman Rozwiń Witam, na stronie autora tego projektu jest zgoda na zmianę byle by to było zgodne z przepisami i naniesione na oryginał projektu. Kiedyś czytałam (nie pamiętam gdzie ale coś mi świta, że na stronie Muratora), że zmiany dachu mogą być w zakresie 10stopni (zwiększenie lub zmniejszenie). A w jakim celu chcecie pomniejszyć o te 3stopnie? Czy tak mała różnica będzie widoczna?? Pozdrawiam Link do komentarza
Aga i Romek Napisano 23 kwietnia 2009 Udostępnij #15 Napisano 23 kwietnia 2009 Cytat Witam, na stronie autora tego projektu jest zgoda na zmianę byle by to było zgodne z przepisami i naniesione na oryginał projektu. Kiedyś czytałam (nie pamiętam gdzie ale coś mi świta, że na stronie Muratora), że zmiany dachu mogą być w zakresie 10stopni (zwiększenie lub zmniejszenie). A w jakim celu chcecie pomniejszyć o te 3stopnie? Czy tak mała różnica będzie widoczna?? Pozdrawiam Rozwiń WitamKąt nachylenia dachu musimy zmienić bo nasi "genialni" spece od planu zagospodarowania terenu w Urzędzie Miasta wprowadzili ograniczenie i ten kąt musi zawierać się w granicach od 28 do 42 st. Bzdura ale nic na to nie poradzimy. Myślimy o przebudowie parteru tak aby pokój 10m2 miał 12m2 aby zrobić w nim gabinet z dostępem do łazienki i małą poczekalnią. Myślałem o przeniesieniu kotłowni do garażu, zamurowaniu drzwi w garażu i zrobieniu nowych w kotłowni oraz pomniejszeniu łazienki tak aby było przejście do pokoju. Ciekawe czy byłoby to możliwe? Szukaliśmy gotowych projektów z gabinetem ale ich powierzchnia była dla nas zbyt duża. Wolimy mały domek a Martynka jest oprócz tego ładna.PozdrawiamyAgnieszka i Roman Link do komentarza
kasia_basia Napisano 23 kwietnia 2009 Udostępnij #16 Napisano 23 kwietnia 2009 Cytat Myślimy o przebudowie parteru tak aby pokój 10m2 miał 12m2 aby zrobić w nim gabinet z dostępem do łazienki i małą poczekalnią. Myślałem o przeniesieniu kotłowni do garażu, zamurowaniu drzwi w garażu i zrobieniu nowych w kotłowni oraz pomniejszeniu łazienki tak aby było przejście do pokoju. Ciekawe czy byłoby to możliwe? Rozwiń Wg mnie byłoby to możliwe, co widać po postach poprzedników ja też mam kilka pomysłów, kiedyś już o tym pisałam. Dziś jednak zainspirowały mnie inne projekty znalezione w internecie, bardzo podobne do Martynki, nie wiem czy można wstawiać linki ale w razie co to mogę przesłać na priv jakby ktoś był zainteresowany. Tymczasem lecę do domu Link do komentarza
Aga i Romek Napisano 24 kwietnia 2009 Udostępnij #17 Napisano 24 kwietnia 2009 Cytat Wg mnie byłoby to możliwe, co widać po postach poprzedników ja też mam kilka pomysłów, kiedyś już o tym pisałam. Dziś jednak zainspirowały mnie inne projekty znalezione w internecie, bardzo podobne do Martynki, nie wiem czy można wstawiać linki ale w razie co to mogę przesłać na priv jakby ktoś był zainteresowany. Tymczasem lecę do domu Rozwiń Też szukamy innych projektów bo zdecydować się na konkretny projekt jest trudno. Ciągle szuka się lepszego rozwiązania. Fajny jest też Drozd2 Archimaatu ale niestety nie ma wykusza. Początkowo szukaliśmy dość dużego domu ok. 140 - 160m2 ale po analizie kosztów w szczególności ogrzewania doszliśmy do wniosku, że lepszy będzie mniejszy dom. Kolega też chciał budować duży dom ale jego dwie córki nastolatki oświadczyły, że pomieszkają z rodzicami jeszcze najwyżej kilka lat i się wyprowadzają i kolega buduje dom 80m2. Interesujący jest też Jelonek As. Dom ma powierzchnię 126,7 m2 ale jest nieźle zaprojektowany. http://www.archeton.pl/projekt/jelonekas-9...ba21a0d3bcbc05eCo o nim myślicie? Agnieszka i Romek Link do komentarza
kasia_basia Napisano 28 kwietnia 2009 Udostępnij #18 Napisano 28 kwietnia 2009 hej, jak dla mnie Jelonek też ok, dobry układ pomieszczeń (mamy działkę z wjazdem od południa). Trochę mi się nie widzi ten salon i maleńka kuchnia. W Martynce i tak jak już coś to byśmy powiększali kuchnię ale nie kosztem salonu. Trochę mnie zmartwiła cena za m2 = 2 263,00 netto (kosztorys na I kwartał 2009 roku... ) to może cena Martynki 1600zł/m2 jest jakaś stara... Już się zdążyłam przyzwyczaić do 1600 za m2 My również braliśmy pod uwagę Drozd1 i 2 oraz: - Granat: http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/granat/161 - Oliwkę: http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/98-oliwka.html. Tylko mimo wszystko musielibyśmy w niektórych przeprojektować salon i kuchnię oraz balkony. A w Martynce najmniej jest tych zmian. Również chciałabym mieć kuchnię z oknem od wschodu a nie od południa no i też od ulicy a nie od podwórka. Strasznie dużo mam tych kryteriów nie mniej Martynka to pierwszy dom, w którym układ odpowiada mi w 100%, wielkości pomieszczeń może już niekoniecznie 100% dlatego szukam gdzie by można było zobaczyć ten dom na żywo Tak na prawdę wiele projektów jest do siebie podobnych ale jak przyjdzie co do czego to ciężko wybrać, a jak już się wybierze to się zaczyna od zmian Wstawiam linki do domów podobnych do martynki, tylko nie sugerujcie się powierzchniami tylko układem pomieszczeń:1) Konwalia: http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=46&sid=52) Biedronka: http://wybieramydom.pl/projekty_domow/5514-biedronka.html3) Sosenka: http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=72&sid=5Pozdrawiam i lecę do pracy bo się spóźnię zaraz Link do komentarza
Aga i Romek Napisano 28 kwietnia 2009 Udostępnij #19 Napisano 28 kwietnia 2009 HejTeż uważamy, że kuchnia jest zbyt mała. Nie wiem czy oglądałaś kosztorys ale zastosowali najdroższe materiały i uważam, że ta cena jest trochę zbyt wysoka. Rozważamy też inny wariant Jelonka o pow. 149.3m2.http://www.archeton.pl/projekt/jelonekrex-...ba5d07730541765 W tym projekcie już nie ma problemów z wielkością pomieszczeń. .Tylko znów podane koszty są chyba zawyżone . Niezłe projekty domów z wejściem od południa mają też w Archonie.http://www.archon.pl/projektydomow/domy_z_...d_poludnia/1074Pozdrowionka Link do komentarza
Aga i Romek Napisano 28 kwietnia 2009 Udostępnij #20 Napisano 28 kwietnia 2009 Hej Myśleliśmy jeszcze o Koralgolu. Całkiem fajny dom ale trudo jest w nim zrobić gabinet.http://projekty.dom.pl/dm_koralgol.htm?gcl...CFQ4gZwodjkJ4NATo lecę do domu Pozdrowionka Link do komentarza
Aga i Romek Napisano 28 kwietnia 2009 Udostępnij #21 Napisano 28 kwietnia 2009 Hej Dzwoniłem do Archetonu. Przesunięcie ściany zewnętrznej czyli zwiększenie salonu lub kuchni to zależy, w której płaszczyźnie zrobi się przesunięcie kosztuje w Archetonie 1400 zł +Vat. Ściany są Ytonga, a 1 szt kosztuje ok. 11 zł a można zrobić z Porothermu za ok. 5,60 zł/szt. Docieplenie ścian jest chyba najdroższe na rynku (system ECOROCK z wełny mineralnej) a można zrobić ze styropianu. Pani Architekt z Archetonu powiedziała, że tak robią kosztorysy aby to był prawie największy koszt a jeśli poszuka się tańszych materiałów to koszt domu będzie na pewno niższy. Po przesunięciu ściany kalenica części nad garażem będzie niższa od części nad salonem ale chyba to nie ma większego znaczenia.Chyba w końcu zdecydujemy się na któregoś Jelonka ale na razie sami nie mamy pojęcia, który projekt wybrać. Pozdrowionka Link do komentarza
kasia_basia Napisano 28 kwietnia 2009 Udostępnij #22 Napisano 28 kwietnia 2009 Ja właśnie napisałam do "Dom dla Ciebie" i czekam aż mi odpiszą Odpisali:- cena wg nich za 1m2 p.u. = 1800 zł + VAT- można przeprojektować ale nie u nich tylko najlepiej u architekta, który będzie wyrysowywał dom w działkę,- strop nad garażem jest drewniany (w projekcie) i to na pewno trzeba przeprojektować żeby zrobić nad nim użytkową powierzchnię.CZY KTOŚ, KTO JUŻ SIĘ WYBUDOWAŁ WG TEGO PROJEKTU, MÓGŁBY ZWERYFIKOWAĆ KOSZT BUDOWY PODANY PRZEZ BIURA PROJEKTOWE???Ja również nie chciałabym mieć wielkiego domu ale chciałabym mieć przestronne pokoje a nie kliteczki. W tym roku i tak się nie wybudujemy, więc czasu na szukanie mam jeszcze sporo, choć chcielibyśmy posadzić drzewa owocowe na jesień i muszę się zdecydować na jakiś lub wytypować pierwszą trójkę żeby zrobić plan ogrodu. Póki co Martynka jest w pierwszej trójce tak naprawdę masa projektów jest do siebie podobna ale każdy ma coś co mi się nie podoba .Wiele projektów domów odpada ze względu na dach - to wynik kompromisu z mężem, ma być dwuspadowy i już!Miłego długiego weekendu wszystkim!! Link do komentarza
Aga i Romek Napisano 2 maja 2009 Udostępnij #23 Napisano 2 maja 2009 Cytat Ja właśnie napisałam do "Dom dla Ciebie" i czekam aż mi odpiszą Odpisali:- cena wg nich za 1m2 p.u. = 1800 zł + VAT- można przeprojektować ale nie u nich tylko najlepiej u architekta, który będzie wyrysowywał dom w działkę,- strop nad garażem jest drewniany (w projekcie) i to na pewno trzeba przeprojektować żeby zrobić nad nim użytkową powierzchnię.CZY KTOŚ, KTO JUŻ SIĘ WYBUDOWAŁ WG TEGO PROJEKTU, MÓGŁBY ZWERYFIKOWAĆ KOSZT BUDOWY PODANY PRZEZ BIURA PROJEKTOWE???Ja również nie chciałabym mieć wielkiego domu ale chciałabym mieć przestronne pokoje a nie kliteczki. W tym roku i tak się nie wybudujemy, więc czasu na szukanie mam jeszcze sporo, choć chcielibyśmy posadzić drzewa owocowe na jesień i muszę się zdecydować na jakiś lub wytypować pierwszą trójkę żeby zrobić plan ogrodu. Póki co Martynka jest w pierwszej trójce tak naprawdę masa projektów jest do siebie podobna ale każdy ma coś co mi się nie podoba .Wiele projektów domów odpada ze względu na dach - to wynik kompromisu z mężem, ma być dwuspadowy i już!Miłego długiego weekendu wszystkim!! Rozwiń Hej!Mam dokładniejsze rzuty Martynki niż te, które są na stronach internetowych. Dostałem je do IGN-u. Jak byś była zainteresowana to mogę je przesłać na priv-a. Pozdrowionka Aga i Romek Link do komentarza
kasia_basia Napisano 5 maja 2009 Udostępnij #24 Napisano 5 maja 2009 Cytat Hej!Mam dokładniejsze rzuty Martynki niż te, które są na stronach internetowych. Dostałem je do IGN-u. Jak byś była zainteresowana to mogę je przesłać na priv-a. Pozdrowionka Aga i Romek Rozwiń jasne, z chęcią je zobaczę Link do komentarza
Aga i Romek Napisano 8 maja 2009 Udostępnij #25 Napisano 8 maja 2009 Cytat jasne, z chęcią je zobaczę Rozwiń Hej Chyba zostaliśmy tu sami! Byłem u architekta i powiedział mi, że nowy projekt domu razem z instalacjami wewnętrznymi kosztowałby u niego ok 5000 zł. I naprawdę zastanawiam się nad zamówieniem indywidualnego projektu.Pozdrawiam Link do komentarza
jazwins Napisano 16 czerwca 2009 Udostępnij #26 Napisano 16 czerwca 2009 właśnie rozpoczynam działanie z budową Martynki , bardzo proszę o jakieś fotkipozdrawiam - jazwins Link do komentarza
jazwins Napisano 30 czerwca 2009 Udostępnij #27 Napisano 30 czerwca 2009 jestem na etapie fundamentów Martynki - prześlij jakieś fotki pozdrawiam Krzysztof Jaźwińskijazwins@poczta.onet.pl Link do komentarza
Aneta & Rafał Napisano 2 września 2009 Udostępnij #28 Napisano 2 września 2009 Cytat Hej Chyba zostaliśmy tu sami! Byłem u architekta i powiedział mi, że nowy projekt domu razem z instalacjami wewnętrznymi kosztowałby u niego ok 5000 zł. I naprawdę zastanawiam się nad zamówieniem indywidualnego projektu.Pozdrawiam Rozwiń witam,ja byłem u architekta i powiedziałem mu zeby mi narysował coś w stylu "martynki" to powiedział, że koszt 4000zł. Jest to plan bez instalacji wewnętrznych gdyż i tak plan inst.wewn. nie jest wymagany przy pozwoleniu na budowe. Z drugiej strony i tak później hydraulik czy elektryk sam sobie rozrysowuje gdzie co ma być więc ten projekt inst.wew. jest zbędny.Generalnie martynka nam się bardzo podoba tyle ze my chcemy wprowadzić dużo zmian, np. w celu zwiększenia kuchni do szerokosci 3,5m trzeba poszerzyć cały budynek tak zeby nie ucierpiał na tym salon. Skasowanie garażu na poczet składu opału itp. Z kolei sama zmiana architektoniczna projektu dużo kosztuje więc wydaje mi się, że bardziej opłaca się projekt indywidualny skomponować. Bardzo bym prosił o jakieś zdjęcia z budowy oraz kosztorys tego projektu na maila: jaworski1@wp.plbardzo będę wdzięcznypozdrawiam i dziękuje Link do komentarza
lukaszm83 Napisano 9 listopada 2009 Udostępnij #29 Napisano 9 listopada 2009 fotki Link do komentarza
radareks Napisano 13 sierpnia 2011 Udostępnij #30 Napisano 13 sierpnia 2011 Witam Zastanawiam się nad budową Martyki z garażemCzy jest ktoś kto zbudował ten dom w okolicy woj ŚwiętokrzyskiegoChętnie obejrzał bym już stojący domek, bo tak z fotek to wstępnie wygląda ładnie Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się