10 godzin temu, mhtyl napisał:Nie znasz się ok, nie ty pierwszy nie ostatni ale nie zwalnia Cię to z obowiązku używać nazw ogólnie przyjętych czy terminów budowlanych bo to co opisujesz co pani w gminie Ci podała to nic nie mówi, a i ta pani to też mało wie bo w jakiej odległości od linii wysokiego napięcia nie określa ZE. Napisz czy jest dla tych działek MPZP czy go nie ma bo to jest istotne na samym początku.
Nie ma planu zagospodarowania dla tych działek.
Oczywiście, że mało wie, bo w gminie nie byłem sam tylko z pomocą - nie potrafiła odpowiedzieć na większość pytań.
Więc od początku, pewnie w niektórych rzeczach się powtórzę,
- mapki, wypisy pełne dla wnioskowanej nieruchomości, oryginały mapy ewidencyjnej - to załatwione w PODGiK.
- pismo do Zakładu Energetycznego przygotowane i wybieram się, aby określili odległość, w jakiej można stawiać dom od linii wysokiego napięcia,
- następny krok do GO-KOMu,
i tutaj ponoć po tym wszystkim mam wypełnić Wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu. Tu mam wstępnie umiejscowić swój dom na mapce, opisać jaki ma być itp, itd. - tyle zdołałem się dowiedzieć w urzędzie gminy.