Mati_88 Napisano 24 maja 2017 Udostępnij #1 Napisano 24 maja 2017 Chcę założyć ogrzewanie przeciwoblodzeniowe tylko martwi mnie wilgoć. Wolałbym żeby mi nie wywaliło całej elektryki któregoś pięknego zimowego dnia. Jakie zabezpieczenia radzicie i ile to będzie kosztowało? Jakie są stosowane w standardowym montażu? Link do komentarza
Eksperci FENIX Polska Napisano 24 maja 2017 Udostępnij #2 Napisano 24 maja 2017 Systemy przeciwoblodzeniowe z reguły pracują w warunkach o podwyższonej wilgotności lub wręcz w wodzie (instalacje rynnowe). Stosowane w tego typu instalacjach elementy grzejne mają odpowiednie wykonanie do pracy w trudnych warunkach środowiskowych, więc o ile nie ulegną uszkodzeniu w trakcie montażu oraz są prawidłowo dobrane i zamontowane, zapewniają wieloletnią, bezawaryjna eksploatację. Zabezpieczenie elektryczne jakie zalecamy dla tego typu instalacji to wyłączniki nadmiarowe + wyłączniki różnicowoprądowe o prądzie wyłączeniowym 30mA. D. Zapiórkowski LUXBUD Sp. z o.o. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się