Efekt bimetaliczny nie do uniknięcia?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Nie. Dlatego, że po podziale zmienia się otoczenie nowych działek..
-
Witam. Pytanie do kogoś kto przerabiał to w praktyce. Mam działkę 4700 m z WZ na dom 150 m. Na tym terenie nie ma MPZP. Chciałbym podzielić tą działkę na 3 działki. I tu pytanie. Czy WZ obejmuje wszystkie 3 działki z takimi samymi warunkami czy muszę robić WZ na każdą oddzielnie? Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam
-
Masz ściany z kamienia, będzie dochodzić do kondensacji na płytach gipsowych w trakcie ogrzewania. W dodatku ogrzanie pomieszczenia będzie trudne bez zastosowania płyty budowlanej, do odpowiedniej temperatury komfortu w łazience. Co z wentylacją pomieszczenia łazienka?
-
Przez lukas198820 · Napisano
Może rozwiniecie temat koledzy? Grubość ścian kamiennych wynosi ok 50 cm, bo dwie ściany to ściany zewnętrzne. Szczerze nie wiem jaka jest izolacja pozioma, na zewnątrz była robiona tylko przeze mnie folia kubełkowa i smarowany dysperbit by wyizolować fundamenty zakopane w piasku. Samo pomieszczenie jest wyżej niż była powierzchnia stajni o około 40 cm. Położone na starej wylewce jest gruz, później piasek i na na to chudziak. Zostalo to dlatego tak zrobione by wyrównać poziom z pozostałymi pomieszczeniami mieszkalnymi który były wyżej od stajni. Na to wszystko w pomieszczeniu jest położony 5 cm styropian grafitowy EPS100, na to ogrzewanie podłogowe z rurek PE-RT 16x2 mm i wylewka z miksokreta ok 6 cm. Pomieszczenie ma teraz wysokość 2.67m a jego powierzchnia to ok 9.2 m2. Takie są pełne dane i dziś jak będę u siebie to dorzucę zdjęcia. -
Będzie pomieszczenie ogrzewane.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się