Skocz do zawartości

Historia edycji

Elfir

Elfir

2 godziny temu, mariusz1992 napisał:

Jak jest z kołkowaniem styropianu, czy to jest konieczne?

jest konieczne jak kupujesz pełny system i producent zaleca a chcesz mieć gwarancję.

Ja ponieważ nie miałam systemu jednego producenta i tak nie miałabym gwarancji, więc olałam kołkowanie.
Piana po obwodzie płyty + 2 kleksy pośrodku i trzeba ogromnej siły by to oderwać. Szybciej rozerwie styropian niż klejenie.

Elfir

Elfir

2 godziny temu, mariusz1992 napisał:

Jak jest z kołkowaniem styropianu, czy to jest konieczne?

jest konieczne jak kupujesz pełny system i producent zaleca a chcesz mieć gwarancję.

Ja ponieważ nie miałam systemu jednego producenta i tak nie miałabym gwarancji, więc olałam kołkowanie.
Piana po obwodzie płyty + 2 kleksy posrodku

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Witam serdecznie. Przychodzę z pytaniem dotyczące usunięcia lub wycięcia kawałka sciany nośnej. Jestem w trakcie kupna domu i analizujemy jakie prace remontowe możemy wykonać z małżonką. W załączniku przesyłam zaznaczony fragment sciany który chcielibyśmy usunac lub wyciąć. Może ktoś z Państwa nas pokieruje co i jak ? Jest to sciana na parterze w domu piętrowym. 
    • Dzień dobry,   Budynek z lat 90, komin murowany bez wkładu, piec zwykły kopciuch.   W budynku przebudowałem poddasze, robiąc dużą lukarnę i jednocześnie częściowo zmieniając kąt dachu i nieco zmniejszając wysokość komina od poziomu dachu.    W tym sezonie grzewczym odnotowałem problem z sadzą, która jest wszędzie. Duże ilości na dachy, oknach dachowych a także nawet wokół domu na poziomie ziemi. Poddasze zostało przebudowane już przed poprzednim sezonie grzewczym i nie było takiego dużego problemu z sadzą. Komin oczywiście na bieżąco czyszczony.    Co może być powodem takiego zjawiska ?    Dodam że mieliśmy węgiel z innej kopalni w tym sezonie grzewczym o ile to może mieć wpływ.    Pierwsze podejrzenie pada na przebudowę dachu, ale był on już przerobiony w zeszłym sezonie i nie pamiętam takich ilości sadzy dookoła. 
    • Witam  Mam problem z klamką od drzwi balkonowych kupiliśmy nowa zamontowana i dalej nie działa jak trzeba to znaczy nie domyka się do końca przez co drzwi też się nie domykają -co robić? proszę o radę 
    • Cześć Przez Sophie M, czy możesz napisać jak się skończyła sprawa wymiany okien na drzwi?
    • A bo tu coś widać?
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...