Skocz do zawartości

Historia edycji

pusia90

pusia90

Witam, chciałabym się podzielić moją sprawą....może ktoś był w podobnej sytuacji. Działkę otrzymałam w darowiźnie - PsV oraz RV (jedna działka ale podzielona na dwie-jedna KW).

Aktualnie staram się o WZ lecz przez Nature 2000 jest trochę opóźniona. W związku z tym mam lekki poślizg a sprawy stoją praktycznie w miejscu. Aktualnie jestem na etapie wypełniania punktów z KIPu. Moje pytania brzmią:

- co mogłabym załatwić jeszcze przed WZ (papiery, pozwolenia),

- czy w niedalekiej przyszłości mogę mieć kontrole  RDOŚ-ia i pod jakim kątem,

- jak wygląda decyzja z Natury gdy stwierdzą że przedsięwzięcie nie zagraża znacząco na środowisko, czy mają wtedy jakieś swoje warunki co do budowy domu jednorodzinnego.

Dodam że planowana inwestycja (dom) będzie znajdowała się w zwartej zabudowie między dwoma budynkami mieszkalnymi. Niedaleko jest słup energetyczny (30m) a przez moją działkę przebiega główna linia wodociągowa. Kanalizacja będzie pod postacią szamba.

pusia90

pusia90

Witam, chciałabym się podzielić moją sprawą....może ktoś był w podobnej sytuacji. Działkę otrzymałam w darowiźnie PsV oraz RV (jedna działka ale podzielona na tą klasyfikacje gruntów).

Aktualnie staram się o WZ lecz przez Nature 2000 jest trochę opóźniona. W związku z tym mam lekki poślizg a sprawy stoją praktycznie w miejscu. Aktualnie jestem na etapie wypełniania punktów z KIPu. Moje pytania brzmią:

- co mogłabym załatwić jeszcze przed WZ (papiery, pozwolenia),

- czy w niedalekiej przyszłości mogę mieć kontrole  RDOŚ-ia i pod jakim kątem,

- jak wygląda decyzja z Natury gdy stwierdzą że przedsięwzięcie nie zagraża znacząco na środowisko, czy mają wtedy jakieś swoje warunki co do budowy domu jednorodzinnego.

Dodam że planowana inwestycja (dom) będzie znajdowała się w zwartej zabudowie między dwoma budynkami mieszkalnymi. Niedaleko jest słup energetyczny (30m) a przez moją działkę przebiega główna linia wodociągowa. Kanalizacja będzie pod postacią szamba.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...