NiceMan Napisano 29 grudnia 2016 Udostępnij #1 Napisano 29 grudnia 2016 Witam Czekając co wymyśli mój architekt w sprawie stropu drewnianego w adoptowanej stodole postanowiłem poczytać i doradzić się we własnym zakresie... Podobają mi się stropy drewniane i taki chcę zrobić. Mają być belki odkryte i widoczne deski. Czyli nie będzie żadnej zabudowy GK itp.. Pytanie o pomysły izolacji akustycznej takiego stropu. Wstępnie to moja wizja nie architekta to: Belki na to deska podłogowa (sosnowa tania) 28mm odwrócona licem w stronę belek. Na to folia a na folię wełna stropowa akustyczna Stroprock 4cm No i podłoga pływająca w zależności od rozstawu belek 2x płyta OSB 12-15mm bądź od razu 22mm. Zastanawiałem się jeszcze ewentualne nad wylewką jastrychową bądź płyty Fermacell. Jestem ciekawy waszych opinii. Pozdrawiam Link do komentarza
zenek Napisano 29 grudnia 2016 Udostępnij #2 Napisano 29 grudnia 2016 (edytowany) Nie piszesz, co ma być na tym stropie - strych, pomieszczenie , jakie - od tego mogą zależeć izolacje, grubość tu masz przyklad stropu - ale jest wiele rozwązań Edytowano 29 grudnia 2016 przez zenek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się