Jak otynkować luksfery?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Nieprawda. Nie są chorzy. natomiast nie bardzo rozumiem w czym Tobie to przeszkadza. Że się nawdychasz pyłu przy szlifowaniu? Da się to przeżyć przy dobrych maskach.
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Nie jestem miłośnikiem ani robienia gładzi, ani klejenia płyt g-k do ścian. Bo mi akurat lekko chropowata faktura tynku cementowo-wapiennego odpowiada. Oczywiście, dobrze nałożonego i odpowiednio zatartego. Ale to kwestia gustu. Gładzi nie uważam za konieczną w większości miejsc. Natomiast jedną z istotnych wad płyt g-k jest podatność na uszkodzenia powierzchni, w porównaniu z tradycyjnym tynkiem. Do tego dochodzi jeszcze większa wrażliwość na zawilgocenie. Tak więc nie są to rozwiązania, które zawsze i wszędzie można traktować zamiennie. -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Przede wszystkim trzeba bardzo dokładnie sprawdzić zapisy MPZP. Z jednej strony będzie wiadomo co tam wolno postawić a z drugiej czy obok ktoś nie zrobi nam uciążliwego warsztatu albo fabryczki. Co do sposobu wykazania, że prowadzi się gdzieś działalność usługową to zdarza się, że ktoś w planie robi gabinet z przeznaczeniem na usługi doradcze w dowolnej dziedzinie, księgowe itp. Potem nawet rejestruje jednosobbową działalność gospodarczą. Następnie po 2-3 latach ją likwiduje. Bo faktycznie w niektórych miejscach chcą aby wykazać prowadzenie działalności. -
Przez Marek złota kielnia · Napisano
Od ostatnich 3 miesięcy remontuje domek jednorodzinny mojego klienta. Domek ma powierzchnie 100m2 a oni zdecydowali się na GŁADZIE. Chorzy ludzie. Co wy o tym myslicie, jesteście tego samego zdania bo ja to bym strzelił na szybkiego ciach ciach karton gips i może będzie ubytek na metrażu ale już bym wolał stracić te 2 cm mieszkania a o ile szybciej. Pozdrawiam liczę na wsparcie -
Boję się, że nikt nie będzie w stanie Ci podpowiedzieć. A powód tegoż jest banalny. Otóż interpretacja przepisów zależy od człowieka w powiecie i w każdym z powiatów może być inna, chociaż to będą te same paragrafy. Ja mam interesy życiowe w dwóch powiatach i stykam się z tym na bieżąco.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się