kalumet Napisano 29 września 2016 Udostępnij #1 Napisano 29 września 2016 mam parę m2 do obsypania korą ogrodowąile litrów kory wychodzi na 1 m2szmatę mam białą więc pewnie wyjdzie trochę więcej aby nie prześwitywałakorę będę zamawiał przez internetwięc nie chciałbym jej kupić za małoza dużo też nie potrzebuję, bo by tylko miejsce zajmowała Link do komentarza
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 29 września 2016 Udostępnij #2 Napisano 29 września 2016 Kora może być bardzo drobno zmielona lub w postaci dużych kawałków. Grubość warstwy tez może się znacznie różnić. Przyjmuje się średnio 50L/m2. Pod korę zwykle daje się czarną agrowłókninę, a nie białą. Lepiej kupić korę w centrum ogrodniczym lub w markecie Dom i Ogród (np. Castorama). Są tam zwykle pootwierane worki, aby pokazać frakcje i zawartość domieszek. 1 Link do komentarza
kalumet Napisano 29 września 2016 Autor Udostępnij #3 Napisano 29 września 2016 akurat białą szmatę dawałem pod taras i zdeka mi jej zostałonigdzie jej więcej nie wykorzystamwięc nie ma sensu kupować specjalnie czarnejto jak przyjmę 70L/m2 to myślę, że będzie w sam raz Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się