Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
sam pomysł nie jest zły, ale nigdy propagowanie pewnych postaw poprzez zakazy/nakazy się nie sprawdzało dobrze,prawda? U siebie nie koszę trawy nisko - po części z lenistwa i areału który mam do obrobienia, do tego też nierówności terenu Ale też czytałem kiedyś tego typu artykuły i jakąś świadomośc mam
-
Przez podczytywacz · Napisano
Jakie wymiary ma ta "budowla"? Kiedy murowane te ściany z bloczków i kiedy zasypane wewnątrz? Przy zasypywaniu glinę z piaskiem zagęszczałeś? Bez wieńca i ścian nad nim może być mniej stabilnie, niż w stanie wybudowanym, dlatego ja nie radziłbym odkopania całej ściany... -
Jak narzucą tone tynku to 500L z tego odparuje, także wentylacja może nie nadążyć. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Spokojnie,
-
Potwierdzam, tylko tynk i nic więcej nie trzeba robić. Widać, że jak na prawie 100 lat budynek jest w doskonałym stanie, więc pozbyć się tylko tej słomy, zatynkować i zapomnieć o temacie. Pogoda nie sprzyja takim pracom, więc pilnuj tylko wilgotności, bo te kilka centymetrów może schnąć nawet dwa miesiące, a przy dużej wilgotności jak teraz, gdzie w mieszkaniu będzie 50%, jak te tynki zaczną parować, to warto rozważyć delikatne osuszanie, żeby nie zostać z wilgocią na jesień. Kup najtańszy higrometr za 20zł i pilnuj, żeby wilgotność nie przekraczała 60%. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy