(2+2)Ø12
2+2 oznacza, 2 pręty w górnym rzędzie widoczne na rysunku i 2 pręty w dolnym rzędzie niewidoczne z tej perspektywy.
Łatwo na rzucie pokazać gdzie jest umiejscowione zbrojenie górne, trudniej te w dolnej strefie, bo to te same kreski na rysunku.
Dopiero na przekroju np. belki (tu byłoby 4+4) będą widoczne pręty w dolnej strefie, ale rozstawu, zagęszczenia strzemion już nie widać.
# oznacza średnicę w mm, tak samo jak Ø ale pręta żebrowanego.
Czyli jeżeli jest takie oznaczenie Ø, to określa tylko średnicę, jaki to pręt trzeba szukać na innym rysunku, w tabeli, zestawieniu, itd.
Jak mamy takie oznaczenie średnicy #, to napewno pręt żebrowany.
Czyli czytamy- 53 szt pręta żebrowanego fi 10 w rozstawie co 20 cm.
Spokojnie, zbrojarz powinien to wiedzieć.
Cześć, zakupiliśmy husqvarna automower 305 i robot zostawia ślady po koszeniu. Czy wiecie czy tak powinno być? Czy udać się do serwisu? Jak u was to wygląda?
Zgadzam się z Winne, ale z tym że na nowych warunkach montujemy duże instalacje PV, ponieważ ceny będa godzinowe z możliwymi cenami O zł.
Taniej wychodzi pompa powietrzna plus dodatkowy 1kWp na dachu za 305 tyś zł.
Tak to wygląda kosztowo u mnie
Fotowoltaika. Zysk po 4 latach. Czy zamontowałbym ponownie? Co zrobić aby na obecnych warunkach rozliczeniowych fotowoltaika się opłacała.
Moja instalacja fotowoltaiczna leży już na moim dachu 5 rok, a przepracowała dotychczas ponad 51 miesięcy dlatego mogę podzielić się z wami osiągniętymi uzyskami. Dowiecie się ile zaoszczędziłem przez pierwsze 4 lata od uruchomienia i jak szybko zwróci mi się ta inwestycja. Powiem też czy obecnie, już na nowych warunkach rozliczeniowych zdecydowałbym się na fotowoltaikę. Jak szybko zwróci się inwestycja nowym klientom, oraz co zrobić aby czas zwrotu był jak najkrótszy, a instalacja nam się nie wyłączała z powodu wysokiego napięcia w sieci.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się