Ewa&Marek Napisano 20 listopada 2015 Udostępnij #1 Napisano 20 listopada 2015 (edytowany) Czy ktoś ma doświadczenie ze szkłem w kuchni zamiast płytek. Czy przezroczyste, zbrojone nadaje się na przestrzeń nad kuchenką. Szklarz twierdzi, że może popękąć od wysokiej temperatury. Nie podoba mi się szkło mleczne, tylko to z drucikami, bo całą kuchnię mam z lekka w industrialnym stylu. Ma ktoś takie szkoło u siebie? Edytowano 20 listopada 2015 przez Ewa&Marek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza Napisano 24 listopada 2015 Udostępnij #2 Napisano 24 listopada 2015 Szkło zbrojone w kuchni to doby pomysł, pod warunkiem, że nie będzie ono zamontowane przy kuchence. Nie jest ono bowiem żaroodporne (odporne na wysoką temperaturę). Wprawdzie jako szkło bezpiecznie, nie rozsypie na kawałki (w szkło wtopiona jest siatka z drutu stalowego o kwadratowych oczkach), ale pod wpływem wysokiej temperatury może popękać. W okolicach kuchenki lepiej zatem zdecydować się np. na blachę stalową lub aluminiową, jeśli zależy Pani na utrzymaniu industrialnego charakteru wnętrza. Można ją zamówić w jednym kawałku (bez łączeń), z wykończeniem matowym lub z połyskiem, gładką lub ryflowaną. Najpraktyczniejsza w kuchni będzie gładka, matowa powierzchnia – najłatwiej utrzymać ją w czystości (nie widać na niej śladów palców). Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się