vip42 Napisano 30 lipca 2015 #1 Napisano 30 lipca 2015 Za oknem budują przedszkole z BK. Teraz następuje ocieplenie styropianem i ku mojemu zdumieniu w niektórych miejscach umieszczana jest wełna. W jakim celu następuje łączenie tych materiałów?Czy tu chodzi o odprowadzanie wilgoci z murów?Przy ocieplaniu bloków też to zauważyłem. Wszędzie styro, ale raz na jakiś czas płyta z wełny.Czy później na łączeniu styro i wełny nie powstają pęknięcia tynku?
Gość Razmes Napisano 30 lipca 2015 #2 Napisano 30 lipca 2015 Cytat Za oknem budują przedszkole z BK. Teraz następuje ocieplenie styropianem i ku mojemu zdumieniu w niektórych miejscach umieszczana jest wełna. W jakim celu następuje łączenie tych materiałów?Czy tu chodzi o odprowadzanie wilgoci z murów?Przy ocieplaniu bloków też to zauważyłem. Wszędzie styro, ale raz na jakiś czas płyta z wełny.Czy później na łączeniu styro i wełny nie powstają pęknięcia tynku? Nie chowają w wełnie przypadkiem zwodów pionowych od instalacji odgromowej?
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 30 lipca 2015 #3 Napisano 30 lipca 2015 Cytat Nie chowają w wełnie przypadkiem zwodów pionowych od instalacji odgromowej? chowają i to nawet chyba nie przypadkiem pytanie czemu wełna bo niepalna co do pęknięć na całość idzie siatka czy nie pęknie względnie czy się nie zarysuje - czas pokarze 1
vip42 Napisano 31 lipca 2015 Autor #4 Napisano 31 lipca 2015 dzięki. zagadka rozwiązana Przypatrzyłem się i faktycznie z wełny wystają grube druty/pręty.
vip42 Napisano 18 sierpnia 2015 Autor #5 Napisano 18 sierpnia 2015 Cytat dzięki. zagadka rozwiązana Przypatrzyłem się i faktycznie z wełny wystają grube druty/pręty. A tu też dali wełnę?
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 18 sierpnia 2015 #6 Napisano 18 sierpnia 2015 Cytat A tu też dali wełnę? za dużo wełny za mało styropianu zbyt mało danych by udzielić konkretnej odpowiedziskoro tamte robili z sensem to to pewnie też jakowyś sens ma
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się