mmaarcin Napisano 16 lipca 2015 Udostępnij #1 Napisano 16 lipca 2015 W całym domu rozkładam podłogówke i na chwilę obecną nawet bezproblemowo mi to idzie.Ale jest jedno małe "ale"W łazience, oprócz podłogówki na podłodze, chcę (zamiast drabinki) dać ogrzewanie ścienne.Będę to realizował rurką wavina 16 i listwami systemowymi.wszędzie zrobiłem pętle 80 -85 metrów, a ściana którą wykorzystam ma 3.5 m2- czy pętla na ścianie może mieć 40-50m?- czy mogę ją bardzo zagęścić np. do 5 cm aby uzyskać podobną długość i czy takie zagęszczenie nie jest błędne?- na ścianie dajemy tylko meander (od dołu czy od góry), czy danie układu ślimakowego jest błędem?-jakieś inne sugestie? Link do komentarza
Gość stach Napisano 16 lipca 2015 Udostępnij #2 Napisano 16 lipca 2015 Tak z ciekawości - co jest za tą ocieplaną ścianą? Link do komentarza
mmaarcin Napisano 16 lipca 2015 Autor Udostępnij #3 Napisano 16 lipca 2015 Cytat Tak z ciekawości - co jest za tą ocieplaną ścianą? Nie do końca rozumiem twoje pytanie.sama ściana jest ścianą działową z porothermu 25 cm a za nią jest przedpokój. Link do komentarza
Gość stach Napisano 16 lipca 2015 Udostępnij #4 Napisano 16 lipca 2015 O to mi chodziło:) Link do komentarza
Elde43 Napisano 11 listopada 2015 Udostępnij #5 Napisano 11 listopada 2015 Ale ogrzewanie ścienne w łazience jest Ci aż tak potrzebne ? Dla mnie w zupełności wystarcza B20 od kermi w stylu drabinki ale wybrałem wersje chromowana. Dodatkowo jest także model z dodatkowym zasilaniem elektrycznym. Wyjdzie taniej, a korzyści będa podobne Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się