PachoL Napisano 9 marca 2015 #1 Napisano 9 marca 2015 Witam!Mam pytanie odnośnie ocieplenia poddasza. Ponieważ ociepliłem juz wcześniej wełną między krokwie 20 cm i dałem folie na to, a teraz chcialbym zrobić tam drugie mieszkanie i chciałbym w tym celu docieplić i lepiej wygłuszyć dołożyć 5 cm wełny i kg na to. Wyglądało by to tak :Wełna 20 cm-->folia-->wełna 5 cm--> kG? można?Czy będzie to grozić jakąś pleśnią lub innymi niepożądanymi skutkami?Dzięki z góry za rady.
Gość Strawman Napisano 9 marca 2015 #2 Napisano 9 marca 2015 Cytat Mam pytanie odnośnie ocieplenia poddasza. Ponieważ ociepliłem juz wcześniej wełną między krokwie 20 cm i dałem folie na to, a teraz chcialbym zrobić tam drugie mieszkanie i chciałbym w tym celu docieplić i lepiej wygłuszyć dołożyć 5 cm wełny i kg na to. Wyglądało by to tak :Wełna 20 cm-->folia-->wełna 5 cm--> kG? można?Czy będzie to grozić jakąś pleśnią lub innymi niepożądanymi skutkami Folię bym ściągnął i dodał 10 wełny na stelażu (jeśli masz na tyle miejsca), na to folię i GK.Pozostawienie folii stworzy przestrzeń nie wentylowaną, która wcześniej czy później zawilgotnieje i wełna straci właściwości izolacyjne (bądź znacznie się one obniżą) a tym samym cała praca straci zamierzony efekt 1
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 10 marca 2015 #3 Napisano 10 marca 2015 Cytat Pozostawienie folii stworzy przestrzeń nie wentylowaną, która wcześniej czy później zawilgotnieje i wełna straci właściwości izolacyjne (bądź znacznie się one obniżą) a tym samym cała praca straci zamierzony efekt ba nawet stworzy przestrzeń zabezpieczoną przed dyfuzją pary dla przypomnieniawarstwy od dołupłytafolia paro-izolacyna wełnamembrana paro przepuszczalnana całe szczęście nowa folia to nie kosmiczny koszt więc nie żałujrwij waść
Mistrz Jan Napisano 10 marca 2015 #4 Napisano 10 marca 2015 Rwij. A nad pierwszą wełną jest wentylacja?. Jan
Gość stach Napisano 10 marca 2015 #5 Napisano 10 marca 2015 Cytat Ponieważ ociepliłem juz wcześniej wełną między krokwie 20 cm i dałem folie na to, a teraz chcialbym zrobić tam drugie mieszkanie i chciałbym w tym celu docieplić i lepiej wygłuszyć dołożyć 5 cm wełny i kg na to. Wyglądało by to tak :Wełna 20 cm-->folia-->wełna 5 cm--> kG? można? Czym pokryty jest dach?Co jest między tym pokryciem, a tą dwudziestocentymetrową warstwą wełny położoną przy wykonywaniu przez Ciebie ocieplenia? Czy jest tam jakaś folia, membrana, no i wentylacja, o którą pyta Mistrz Jan ?
PachoL Napisano 16 marca 2015 Autor #6 Napisano 16 marca 2015 Blacha trapezowa--> membrana paroprzepuszczalna-->Ocieplenie-->folia-->KG tak to ma wygladac. Rwę już tą folie:) Dzięki za pomoc
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się