Skocz do zawartości

jaki kolor podłogi

bero18

Recommended Posts

Napisano
Witam.

To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich. Mam problem z doborem koloru paneli podłogowych w moim pokoju. Mam takie mebelki.

Do tego wypoczynek: sofa plus dwa fotele finki w kolorze czarnym z szarymi wstawkami.

Kolor ścian: jedna fioletowa jak na zdjęciu i 3 jasno szare, sufit biały.

I tu mam dylemat jaki kolor podłogi dobrać, myślałem nad jakimś jasnymi panelami

Do tego jakieś ciemne listwy przypodłogowe. Co myślicie o takiej kompozycji.
Napisano
Jeżeli podobają Ci się takie panele to kupuj i zakładaj, na takich jasnych m,niej widać niż na ciemnych. Listwy powinny być kolorem zbliżone do koloru paneli.
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Meble są dosyć ciemne, więc dobrze sprawdzą się tutaj jakieś jasne panele. Do tego dywanik na środku, który ew. ożywi całośc. Może warto celować w jakieś piaskowe odcienie albo już naprawdę jasne białe? Nie będzie wtedy tak ciemno i będą stanowiły fajny kontrast z samymi meblami.
Napisano
Tak jak inni napisali, jasne panele, np. jasny brąz, ale nie polecam takich rozbielonych dębów, bo szybko widać brud. Oprócz tego na ciemnych panelach widać szybko zbierający się kurz, więc także są nie wskazane icon_smile.gif
Napisano
Fajna, jasna deska podłogowa. Może nawet coś w stronę szarości, jest trochę takich dębowych desek z Barlinka, panele z Classen też mają ładne odcienie
Napisano
Jeśli podobają ci się panele podłogowe w jasnym kolorze to kup jasny, a jak ciemne to ciemne. Na prawdę każda podłoga pasuje do tych mebli.
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Kombinujesz jak Kopcia koń pod górkę... Dużo masz tego "dachu" w tej wiacie? Czym jest pokryta?   Jak będziesz kombinował z JAKIMŚ DEMONTOWANIEM LISTEW, to szlag trafi i pokrycie i membranę  i dopiero narobisz...  
    • Witam was proszę was o pomoc, podpowiedź bo wiem że można na was liczyć.Mam takie pytanie chciał bym położyć kamienie polne koło bramy wjazdowej z jednej i drugiej strony kawałek około z jednej i drugiej strony tak 2-3 metry,spadek minimalny obydwu stron i jak by było to najlepiej zrobić czy zebrać ziemię potem położyć eko włókninę wtedy piasek z betonem czy cementem i ułożyć kamienie tak żeby było mało szczelin między sobą i wtedy nasypać piasku czy ziemię na fugę.Chcial był żeby było tanio nie kosztowało dużo i tak szybko zrobić bo zmieniłem bramę na nową a ten teren tak nie wygląda dobrze i coś chcę zrobić żeby poprawić ten kawałek. Witam was proszę was o pomoc, podpowiedź bo wiem że można na was liczyć.Mam takie pytanie chciał bym położyć kamienie polne koło bramy wjazdowej z jednej i drugiej strony kawałek około z jednej i drugiej strony tak 2-3 metry,spadek minimalny obydwu stron i jak by było to najlepiej zrobić czy zebrać ziemię potem położyć eko włókninę wtedy piasek z betonem czy cementem i ułożyć kamienie tak żeby było mało szczelin między sobą i wtedy nasypać piasku czy ziemię na fugę.Chcial był żeby było tanio nie kosztowało dużo i tak szybko zrobić bo zmieniłem bramę na nową a ten teren tak nie wygląda dobrze i coś chcę zrobić żeby poprawić ten kawałek.
    • Panowie wracam jeszcze do tematu bo nie mogę tak tego zostawić takie szpary się zrobiły .Jak bym jakoś zdemontował listwy podbitkowe(tylko nie wiem czy będzie takie proste bo były pistoletem pneumatycznym na małe gwoździki dawane) i wtedy co wszystkie odkręcić i na nowo jakoś dać ,ewentualnie dodać jakaś deskę pod koniec żeby nie było widać jakaś mniejsza jak zostanie szpara ? https://zapodaj.net/plik-Myeo0HggeR
    • Pisz, pisz… Tylko ja na taki odległy termin nie jestem w stanie na 100 % powiedzieć, że będę. Na pewno 1 i 2 łikend odpada, bo jeden z braci jedzie wtedy na urlop, więc we dwoje zostajemy z opieką nad mamą…
    • Ok, a Struś dlaczegóż niezapisany na listę? Wpisać?  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...