Hurtownia budowlana: "Eltor-Bis" S.C. Firma Handlowa
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Dziekuję za zainteresowanie. Tak to developer zostawił. 1 - osiatkowany styropian, przeciągnąłem go białym gruntem 2 - izolacja 3 - ta uszkodzona wylewka betonowa, na której czole były płytki Na większości długości 1 jest cofnięte względem 2 i 3. Dodatkowo między 1 a 2 był taki stalowy profil okapowy, który został ucięty. Nie spełniał swojej funkcji i był cały pordzewiały.
-
Przez Magdajasiu · Napisano
Pytanie… Sąsiad obok mnie „kończy” (prędzej mnie wykończą jego roboty niż on ten dom) budowę swego domu. Budynek jednorodzinny, piętrowy. Jego budynek stoi jakby na wzniesieniu względem mego domu. Wnioskując po tym jak wyrówna u siebie teren to jego działka jest podniesiona po połowy mego ogrodzenia. Rozumiecie? Grunt u niego będzie na połowie mego ogrodzenia. Czy to jest zgodne z prawem?? Sąsiad zarzeka się że będzie przy jego ogrodzeniu prowadzony drenaż by woda nie spływała do nas. Ale nie chodzi mi o drenaż tylko bardziej o to czy jego działka może być wyżej niż działka obok?? -
Przez podczytywacz · Napisano
Może ktoś nie zauważył... Coś napisałem w tej ankiecie... -
Witam, Pytanie o sensowny sposób naprawy trochę zniszczonego balkonu (10 lat, rys poniżej) położonego na wykuszu. Generalnie między wylewką, a resztą czoła balkonu był kiepskiej jakości okapnik, który trzymał wodę, przez co odpadły płytki z czoła wylewki, a sama wylewka się wykrusza. Chcę uzupełnić wylewką masą naprawczą i zainstalować system renoplast k30 z pełną hydroizolacją. Czoło balkonu chcę wyrównać do jednej linii i o to jest pytanie. Między czołem balkonu a styropianem z siatką poniżej jest nieregularny uskok (0.5 - 2.5 cm, zaleznie od miejsca, krzywa wylewka). Wymyśliłem sobie, że wyrównam to doklejając dodatkową warstwę styropianu 1cm i 2cm do istniejącego już styropianu z siatką tak, żeby zlicował się z naprawioną wylewką wyżej. Docelowo całe czoło balkonu chcę mieć otynkowane barankiem. Teraz wydaję mi się, że ponieważ górna połowa czoła balkonu jest z betonu, a druga połowa ze styropianu nie mogę zatopić siatki na całość i zatynkować, bo może popękać, albo po zamoknięciu będzie widać łączenie na tynku. Dlatego zastanawiam się czy potem na całe czoło nie przykleić jeszcze jednego styropianu 1cm i dopiero zasiatkować. Ma to sens? Chyba w sumie dwie warstwy kleju nie dociążą tego jakoś nadmiernie? Proszę o poradę
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się