Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez BUB Budowniczy · Napisano
Może ktoś pomoże Chce zaprojektować donice ogrodowe na taras. Taras znajduje sie w budynku 5 kondygnacyjnym nad garażem wielostanowiskowym Jakie jest dopuszczalne obciązenie na 1m2 na takim stropie? Piszą od 150kg do 200kg? to nie za mało? Nadmienie, że nad garażem są tarasy i mieszkania nie jeżdza samochdy osobowe bo nie ma takiej możliwosci pod tarasami tylko wjazd do garazu. Z góry dziękuję za pomoc! -
TVN24 ujawniono proceder sprowadzania do Polski starych, używanych paneli fotowoltaicznych z Niemiec, które są następnie montowane jako nowe, często z pominięciem obowiązku informowania klientów o rzeczywistym wieku i stanie. Podwójny zarobek raz za utylizacją a drugi raz z dotacji "Czyste Powietrze" czy "Mój Prąd".
-
Pewnie od czasów zarobków brutto.
-
A jak wygląda sprawa z wentylacją mechaniczną i wydobywającym się hałasem? Może ktoś ma doświadczenie. Nowy blok w łazience huk wentylacji mechanicznej, także przenikający przez drzwi hałas wentylacji z korytarza. Tak amatorsko sprawdzone w łazience hałas to ok. 55dB w nocy niestety daje się we znaki. Zgłaszałem do wykonawcy i mnie zbywa od miesięcy. Podczas rozmowy w cztery oczy serwisant stwierdził, że nie będzie tego regulował, bo jeszcze komuś kafelki odpadną Cała wentylacja w bloku mam wrażenie ustawiona na maksa, chyba żeby do końca gwarancji dojechać bez jakiegoś grzyba. Temat dla mnie nowy, bo w poprzednim mieszkanie też z wentylacją mechaniczną prawie była niezauważalna. Do tego hałasująca winda. Czy tutaj można jakoś interweniować? Są jakieś normy? Czy jeżeli powiedzmy jeżeli hałas windy w nocy nie przekracza 30dB jak mówi norma PN-B-02151-2:2018-01, to właściwie pozostaje tylko przywyknąć?
-
Ostatnio weszła moda, że producenci zaczęli w produktach podawać grubości razem ze wszystkimi powłokami.
-
-
Popularne tematy