Pomocnik Napisano 27 września 2014 Udostępnij #1 Napisano 27 września 2014 Nie mieliśmy dużego pola manewru, żeby zwiększyć ilość blatów. Powierzchnię składowania rozbudowaliśmy o dwa blaty na barku, a roboczą – dzięki większej szerokości blatu w ciągu w samej kuchni, wynoszącą 85 cm. Mimo tych zabiegów, przestrzeni roboczej jest trochę za mało... - mówią Agnieszka i Tomek, Czytelnicy Budujemy Dom, którzy blaty kuchenne użytkują od 3 lat. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wystroj-wnetrz/kuchnia/a/19542-blat-kuchenny-z-konglomeratu-kamiennego-za-8000-zl Link do komentarza
Gość jasiek Napisano 27 września 2014 Udostępnij #2 Napisano 27 września 2014 Taki konglomerat wygląda bardzo elegancko. Warto go połączyć z jakimś fajnym gresem albo mozaiką w przestrzeni między szafkami. Link do komentarza
Gość mariopablo Napisano 8 maja 2018 Udostępnij #3 Napisano 8 maja 2018 Blaty wykonywane z konglomeratów cieszą się ostatnio dużą popularnością. Jednym z częściej wybieranych konglomeratów jest aglomarmur. Materiał ten świetnie sprawdza się jako wykończenie kuchennych blatów. W przeciwieństwie do naturalnych kamieni posiada dużo lepsze parametry i większą wytrzymałość. Aglomarmurowe blaty są odporne na ścieranie, różnego rodzaju plamy i absorbują mało wilgoci. Jak widać doskonale radzą sobie z większością kuchennych inwazji na które kuchenne blaty narażane są każdego dnia :) Link do komentarza
Gość ja2014 Napisano 18 sierpnia 2018 Udostępnij #4 Napisano 18 sierpnia 2018 Na zdjęciach są blaty z kompozytu a nie konglomeratu to potężna różnica Link do komentarza
Gość ja2014 Napisano 18 sierpnia 2018 Udostępnij #5 Napisano 18 sierpnia 2018 aglomarmur to jest tgzw konglomerat marmurowy nadaje sie na parapety ewentualnie na blacik łazienkowy ze względu na swoją miękką strukturę.Gwarancją dobrej jakości blatów kuchennych na lata jest kamień naturalny oraz kwarcogranit lub jeżeli kieszeń zasobniejsza to lapitec czyli blaty ceramiczne.Natomiast jeśli chodzi o blaty bez spoinowe to jedynym rozwiązaniem jest corian cała reszta jest uzupelniana silikonem lub co gorsza żywicą która pęka po napełnieniu przez panią domu szafek garnkami i talerzami Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się