Pomocnik Napisano 6 sierpnia 2014 #1 Napisano 6 sierpnia 2014 Wymiana kotła węglowego na nowocześniejszy czy na kocioł gazowy? Która instalacja będzie bardziej korzystna, a która wymaga dodatkowych prac? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/kotly-i-podgrzewacze/a/19291-wymiana-kotla-weglowego-na-weglowy-lub-gazowy
Gość Drillo Napisano 6 sierpnia 2014 #2 Napisano 6 sierpnia 2014 Wymieniać teraz na węglowy mija się z celem. Ja nawet przy niedrogim piecu gazowym po połączeniu z panelami solarnymi (a sam kocioł też kondensacyjny) mam teraz i większy komfort i większą oszczędność w eksploatacji.
Gość Antoni Napisano 11 grudnia 2014 #3 Napisano 11 grudnia 2014 Dokładnie! Już nie mówiąc o zanieczyszczeniu środowiska! W gminie Kraków są aktualnie dofinansowania na wymianę kotłów węglowych. Można uzyskać nawet 100% zwrotu kosztów inwestycji. Skorzystałem i teraz nie muszę się już martwić o "dokładnie do pieca"
Gość mhtyl Napisano 11 grudnia 2014 #4 Napisano 11 grudnia 2014 Cytat Dokładnie! Już nie mówiąc o zanieczyszczeniu środowiska! W gminie Kraków są aktualnie dofinansowania na wymianę kotłów węglowych. Można uzyskać nawet 100% zwrotu kosztów inwestycji. Skorzystałem i teraz nie muszę się już martwić o "dokładnie do pieca" Fajnie się "cwaniakować" jak się ma gaz. Nie wszędzie jest doprowadzony a jeżeli już to przy nowo wybudowanym domu lub starym ale dobrze ocieplonym tylko ogrzewanie na prąd. Nie wszystkich stać ot tak od dziś podłączyć sobie gaz, bo za przyłącze to już gmina na pewno nie zwraca czy dofinansowuje.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się