Strusiek Napisano 21 lipca 2014 Udostępnij #1 Napisano 21 lipca 2014 Witajcie. Czy może ktoś polecić dobrego wykonawce studni głębinowych w kujawsko-pomorskim, najlepiej w okolicach Bydgoszczy? Kupiliśmy z żoną niedawno dom i kilku znajomych polecało nam studnie głębinową bo to duża oszczędność kosztów, brak opłat za pobieranie wody, tylko podobno ceny budowy studni nie są najtańsze. Chciałbym znaleźć dobrego fachowca, który miał już trochę realizacji, ale przy okazji nie bardzo drogiego. Link do komentarza
NOTO Napisano 21 lipca 2014 Udostępnij #2 Napisano 21 lipca 2014 (edytowany) Moim zdaniem - Zrób sobie wyliczenia kosztowe dotyczące studni głębinowej i korzystania z wody z wodociągów. Nie zawsze wiercenie ma sens ekonomiczny.Przykładowo ja sobie to swego przeliczałem (dla siebie) i zrezygnowałem (aczkolwiek były i inne powody rezygnacji).Tym bardziej że najczęściej nie ma gwarancji że po wywierceniu studni będzie w niej odpowiednia ilość wody.Oczywiście aby zrobić to co opisałem powyżej musisz mieć ceny wykonawców w swojej okolicy i określić na jaką głębokość trzeba wiercić. Popytaj sąsiadów. Edytowano 21 lipca 2014 przez NOTO (zobacz historię edycji) Link do komentarza
uprawniony hydrogeolog Napisano 1 października 2014 Udostępnij #3 Napisano 1 października 2014 Cytat Witajcie. Czy może ktoś polecić dobrego wykonawce studni głębinowych w kujawsko-pomorskim, najlepiej w okolicach Bydgoszczy? Kupiliśmy z żoną niedawno dom i kilku znajomych polecało nam studnie głębinową bo to duża oszczędność kosztów, brak opłat za pobieranie wody, tylko podobno ceny budowy studni nie są najtańsze. Chciałbym znaleźć dobrego fachowca, który miał już trochę realizacji, ale przy okazji nie bardzo drogiego. Witam serdecznie.Jeśli temat studni głębinowej jest wciąż aktualny, to proszę o kontakt na e-mail: centergeo@centergeo.com.plPrzygotuję nieodpłatnie ekspertyzę hydrogeologiczną (jestem uprawnionym geologiem) o możliwości ujęcia wody.Do wykonania takiej ekspertyzy potrzebna będzie w miarę dokładna mapka, dzięki której będzie można określić lokalizację działki, na której ma zostać wykonana studnia.Do ekspertyzy dołączę przewidywany kosztorys.Pozdrawiam Damian Kałus. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się