Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przekombinowałem. Ryzyko braku energii w baterii nie było większe niż 30%, ale załączenie sieci spowodowało duży wzrost energii zużywanej przez falownik, no i zabrał mi wszystko już późnym wieczorem, no i z sieci "pociągnęło" jakieś 4 kWh. A rano było piękne słoneczko, więc niczego by mi nie brakło. Dlatego wkurzyłem się i o 8-mej rano sieć ponownie odłączyłem. I dzisiaj energii jest nadmiar. A pogoda wczoraj była fatalna. Z tym, że wody z tego tyle co kot napłakał. Niby mżyło prawie przez cały dzień, ale z dachu (ponad 100 m2) spłynęło do mauzera jakieś 200 litrów. Tylko 200 litrów! Dwa litry na metr kwadratowy. To ja konewką więcej podlewam przez pare sekund. Czyli napadało tyle, żeby się przez jeden dzień nie kurzyło.
-
Przez Ekspert Pruszyński · Napisano
Dzień dobry, Sprawdzamy uszczelkę EPDM pod podkładką wkrętu. Jeśli uszczelka swobodnie się obraca lub nie widać jej lekkiego "wypłynięcia" spod metalowego kołnierza – jest za słabo. Woda będzie podciekać pod wkręt. Prawidłowo dokręcony wkręt farmerski to taki, gdzie uszczelka jest dociśnięta, ale nie zmiażdżona. Musi wystawać ok. 1 mm poza obrys podkładki. To elastyczność EPDM zapewnia szczelność otworu przy ruchach termicznych dachu. _____________________ Blachodachówki panelowe - Blachy Pruszyński https://pruszynski.com.pl/produkt/pokrycia-dachowe/blachodachowka-panelowa-modulowa/ -
Jak rozpoznać, że dekarz za słabo dokręcił blachę? Jak sprawdzić, czy "farmer" został dobrze dokręcony?
-
Córa ma obcykane wysyłanie paczek, więc jakby trzeba było, to mi ogarnie
-
Przez podczytywacz · Napisano
Nie wiem na ile to jest aktualne
-
-
Popularne tematy