Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
żeby ci się styropian nie połamał jeśli piasek z cementem nie będzie równo rozprowadzony i ubity. Folia paroizolacyjna może być mało. Ty masz przerwać podciąganie kapilarne wody, a nie parę.
-
A tak w ogóle po co chcesz ocieplać garaż? Planujesz tam jakiś warsztat?
-
Tak pod płytą chciałem dać rure i ocieplić a zamiast chudziaka chciałem dać piasek zmieszany z cemetem steropian i na to folia paroizolacyjna lagery pomiędzy wełna mineralna i płyta OSB a na płyte chciałem dać kafle panelowe
-
Przez AncioJancio · Napisano
Żeby była jasność, chce zasmarować i ocieplić ścianę fundamentową z bloczków a nie ławę żelbetonową. Kiedyś czytałem że nie można zbyt płytko odkopywać ławy bo to grozi osunięciami (bodajże ok 15 cm od dna ławy) ale nie sądziłem że ściany fundamentowej nie można również odkrywać. -
Ale to były rury na powietrzu, a nie pod posadzką. W powietrzu jest para to się skrapla, ale nie rozumiem skąd para wodna pod posadzką. Cały czas staram się oszczędzić Ci pracy nad rozbijaniem starej wylewki, ale chyba się nie da. W każdym razie jeśli ją rozbierzesz do gleby, to radziłbym najpierw wylać chudziak, aby wyrównać podłoże i na to dać izolację przeciwwilgociową. A na nią ocieplenie. Jeśli chcesz legary - to między legarami. Grubość ocieplenia to nie zaszkodziłoby ok. 10 cm styropianu. legary pod OSB to chyba rozstaw ok. 40 cm byłby właściwy. A na OSB co planujesz, panele? Oczywiście, rura z wodą pójdzie pomiędzy legarami.
-
-
Popularne tematy