atol Napisano 29 stycznia 2007 #1 Napisano 29 stycznia 2007 POSTANOWILIśMY BUDOWAć IDALIę CZY KTOś Z WYTRAWNYCH BUDOWNICZYCH JUż TO BUDOWAł ?CZEKAM NA KAżDE WIEśCI .MAREK
Wójek Napisano 2 lutego 2007 #2 Napisano 2 lutego 2007 Witam,Domek bardzo wdzięczny, polecam. Miło wspominam ostatni etap czyli stan surowy.
atol Napisano 2 lutego 2007 Autor #3 Napisano 2 lutego 2007 wójkowi dziękuję za odpowiedź ale dalej nie wiem z jakiego materiału budowaliście swój dom ,może cokolwiek o rodzaju ogrzewnia ,kosztach ,proszę ,marek
Wójek Napisano 4 lutego 2007 #4 Napisano 4 lutego 2007 w telegraficznym skrócie: fundament i ławy wg. projektu z bloczka cementowego izolacjadesperbit 1x>po zewnętrznej stropian 4 i folia budowlana czarna; ściany nośne z maxa jednowarstwowe; strop z ackermana polecam, natomiast odradzam strop drewniany. przekroje krokwi zmniejszone, pokrycie folia i blachodachówka. wszystko za ok 80 tys. Pozdrawiam. W razie wątpliwości odpowiem na pytania.
atol Napisano 4 lutego 2007 Autor #5 Napisano 4 lutego 2007 Cytat w telegraficznym skrócie: fundament i ławy wg. projektu z bloczka cementowego izolacjadesperbit 1x>po zewnętrznej stropian 4 i folia budowlana czarna; ściany nośne z maxa jednowarstwowe; strop z ackermana polecam, natomiast odradzam strop drewniany. przekroje krokwi zmniejszone, pokrycie folia i blachodachówka. wszystko za ok 80 tys. Pozdrawiam. W razie wątpliwości odpowiem na pytania. dziękuję za poświęcenie mi czasu co dziś nie jest nagminne ,cieszę się że mogę dowiedzieć się czegoś u źródełzaskoczył mnie niezbyt duży koszt stanu surowego ,ile w nim było waszej własnej pracy czy ocieplaliście styropianem czy watą ? każda podpowiedź jest dla mnie ważna i za każdą bardzo dziękuję .a moż mieszkacie gdzieś na południu i będzie można idalię obejżeć z bliska ? mieszkamy w dąbrowie górniczej.zamierzamy budować z ytong-u 40 cm jednowarstwowo ,strop z porotermu ( bo deskowanie drogie ) a dach kryty dachówką bitumiczną co u nas modne i sprawdzone . co ty drogi wójku na to ?pozdrawiam
Wójek Napisano 6 lutego 2007 #6 Napisano 6 lutego 2007 Witam, chętnie odpowiem na te i inne pytania: 885-695-818. Pozdrawiam!
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się