Fredek Napisano 27 listopada 2013 Udostępnij #1 Napisano 27 listopada 2013 Witam, Chciałbym zasięgnąć porady, otóz chodzi mi po glowie remont schodów.. stare nie wygladają zbyt okazale i chciałbym wymienić je na nowe..tylko zastanawiam się na rodzajem drewna, znajomy namawia mnie na egzotytki, bo niby są teraz w modzie, ale ja jestem jednak sceptyczny i trochę się obawiam jak przy takim drewnie z wytrzymałością? nie chce wydać kupy kasy, tylko po to żeby musieć za pare miesięcy znowu je remonotować, a może się mylę? ma tu ktoś jakieś doświadczenia? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 27 listopada 2013 Udostępnij #2 Napisano 27 listopada 2013 Są to schody drewniane samonośne czy betonowe obkładane drewnem? Link do komentarza
Fredek Napisano 28 listopada 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 28 listopada 2013 samonośne, widziałem w sieci parę fajnych projektów, na metalowych prętach, wyglądały calkiem fajnie i nawet jakbym sam chciał podjac ich zrobienia nie był by to problem..tylko zostaje rodzaj drewna.. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 28 listopada 2013 Udostępnij #4 Napisano 28 listopada 2013 Zależy jak zasobną masz kieszeń i też czy będą bardzo eksploatowane, przeznaczone do codziennego użytku.Jeśli tak, to twarde drewno mają dąb, jesion i buk Link do komentarza
Fredek Napisano 30 listopada 2013 Autor Udostępnij #5 Napisano 30 listopada 2013 no zdecydowanie codziennie będą eksploatowane..dlatego muszą być naprawde twarde.. a kase tutaj mniej chodzi, moglbym wydać więcej pod warunkiem że jest na co..a jak jest z obrabianiem? są jakieś różnice gdybym sie zdecydowal sam je zrobić? Link do komentarza
Fredek Napisano 12 grudnia 2013 Autor Udostępnij #6 Napisano 12 grudnia 2013 Jednak bedzie dąb, popytałem i podobno można jest obrobić żeby wyglądalo ładnie i orginalnie a jest duzo tańsze Link do komentarza
saszka22 Napisano 17 grudnia 2013 Udostępnij #7 Napisano 17 grudnia 2013 Do obrabiania potrzebujesz dobrego sprzętu. Najlepiej taki, jak u stolarza w stylu wielofunkcyjnego format4, ale jeśli chcesz sam się za to zabrać, to pogrzeb w używanych sprzętach, najlepiej łączonych. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się