doctor_2 Napisano 26 stycznia 2007 Udostępnij #1 Napisano 26 stycznia 2007 Czesc!Zamontowalem brame garazowa, lecz nie zerwalem foliizeby sie nie wybrudzila brama jak beda tynkowac dom.Niestety folia szybko sie utlenila i teraz nie sposob jej zerwac.Czy ktos ma jakis sposob, aby ja usunac?Probowalen drapac ale strasznie ciezko. Link do komentarza
Tom-budowniczy Napisano 1 lutego 2007 Udostępnij #2 Napisano 1 lutego 2007 Witam.Dołaczam sie do pytania-mam ten sam problem z folia na oknach-jak narazie zostaje drapanie:(Pozdrawiam Link do komentarza
Gość Serwis A.B. Napisano 2 lutego 2007 Udostępnij #3 Napisano 2 lutego 2007 Witam,Polecam WD40 i suszarke do włosow i czymś delkatnym np plastikowa skrobaczka do lodu na samochodzie.Serwisant bram garażowych:] Link do komentarza
IwonaKot Napisano 2 lutego 2007 Udostępnij #4 Napisano 2 lutego 2007 super rada dla tych co nie usunęli folii - no przestroga dla mnie na przyszłośćpozdrawiam Link do komentarza
Redakcja Napisano 5 lutego 2007 Udostępnij #5 Napisano 5 lutego 2007 Niestety nie ma uniwersalnej recepty na usuniecie przyschniętej folii ochronnej. Mechaniczne zeskrobywanie prowadzi z reguły do uszkodzenia powłoki ochronnej, a zastosowanie rozpuszczalników może prowadzić do rozpuszczenia również lakieru. W miarę bezpieczne będzie użycie benzyny ekstrakcyjnej lub lakowej i podgrzanie fragmentów folii np. suszarką. Zmiękczoną w ten sposób folię można próbować oderwać lub zeskrobać plastikową skrobaczką. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się