Skocz do zawartości

Historia edycji

joks

joks

Według mojego skromnego zdania Barbara ma coś zjeb....ne jeśli chodzi o nagrzewanie domu , wbrew co niektórym userom powiem tak .....nawet sama podłogówka powinna nagrzać każdą chatę w 12 - 24 godziny max do 20 -22stopni , coś nie działa w tej kotłowni jak trzeba ...może pompki . może gdzieś coś przykręcone...

Robiłem w zeszłym roku wykończenie chaty.....z rana bywało 10 st . przyjeżdżałem , rozpalałem w piecu i o godz 13 -14tej miałem 27st.......nie szło robić .......sama podłogówka...

to że ma naje....ne niepotrzebnie różnej aparatury w kotłowni to inna sprawa i podejrzewam że sam instalator już nie wie co i z czym się je....

joks

joks

Według mojego skromnego zdania Barbara ma coś zjeb....ne jeśli chodzi o nagrzewanie domu , wbrew co niektórym userom powiem tak .....nawet sama podłogówka powinna nagrzać każdą chatę w 12 - 24 godziny max do 20 -22stopni , coś nie działa w tej kotłowni jak trzeba ...może pompki . może gdzieś coś przykręcone...

Robiłem w zeszłym roku wykończenie chaty.....z rana bywało 10 st . przyjeżdżałem , rozpalałem w piecu i o godz 13 -14tej miałem 27st.......nie szło robić .......sama podłogówka...

to że ma naje....ne różnej aparatury w kotłowni to inna sprawa i podejrzewam że sam instalator już nie wie co i z czym się je....

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Chodzi mi o to że chce dokleić kawałek płytki przy tarasie tej co jest na zdjęciu ,ponieważ odpadła kiedyś tam końcówka .Tylko mam problem od spodu nie mam jak tego przykleić i do czego przykleić .Przyłożyłem od spodu jakieś drewienko ale dotknę tego to całość odchodzi .    
    • A coś innego niż przekładanie bo nie oderwę teraz tych listw co są przy krokwi i jak sam w te szpary to brzydko będzie wyglądać.   
    • Taki kierunek zmian był rozważany już na początku XXI wieku i stąd wziął się pierwotny termin wymiany wszystkich liczników energii elektrycznej ustalony na rok 2022 roku. Na szczęście nie było takich mocy przerobowych światowego przemysłu licznikowego, żeby wyprodukować ich odpowiednią ilość, a i firmy odbiorcze nie byłyby w stanie wykupić takich ilości, więc temat energii biernej przycichł i nie jest poruszany publicznie. Bo nie da się obciążyć części odbiorców kosztami, a innych nie. Jednak nikt o nim nie zapomniał, jestem tego pewien i po wymianie wszystkich liczników na elektroniczne (jest nowy termin), na 100% energetyka wróci do poważnych rozważań, bo innego wyjścia nie ma. Bo do klasycznej mocy biernej (indukcyjna i pojemnościowa) doszła teraz moc odkształceń, będąca skutkiem stosowania wszelkich elementów półprzewodnikowych, której to mocy udział w przesyle całkowitym energii będzie tylko wzrastał. A ten  przesył generuje wyłącznie straty, tak jak i przesył innych rodzajów energii biernej. I ktoś za to zapłacić musi. 
    • Jest jeszcze jeden aspekt całej sprawy. Obecnie zakłady energetyczne nie naliczają odbiorcom indywidualnym opłat za przekroczenie dopuszczalnego obciążenia mocą bierną. Dotyczy to zarówno zwykłych gospodarstw domowych, jak i tych, w których są mikroinstalacje PV (panele PV). Jednak mają taką możliwość i mogą zacząć to robić już na bazie obecnie obowiązujących umów. Kilka lat temu już taka próba była ze strony jednego z zakładów energetycznych. Dotyczyła właśnie prosumentów, czyli odbiorców z mikroinstalacją PV. Szybko się z tego wycofano, gdy o sprawie zrobiło się głośno. Ale jestem praktycznie pewien, że ta sprawa do nas kiedyś wróci. Prędzej czy później dotknie nawet tych, którzy nie mają PV. Tym bardziej, że o ile stare liczniki analogowe w ogóle nie rejestrowały mocy biernej, to te nowe elektroniczne już to robią. Są więc techniczne możliwości żeby coraz więcej osób rozliczać uwzględniając moc bierną, czyli wziąć od nich więcej. 
    • Z tego, co się orientuję, to prawda – nie ma tam liczbowych progów, za to są w WT. Dyrektywa wprost zobowiązała państwa do nowych standardów nZEB i ZEB. Kraje same muszą ustalić, jakie parametry są konieczne, by budynek spełnił wymagania. Więc nie ma narzuconych wartości, ale jest narzucony cel.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...