rekin30 Napisano 17 maja 2013 Udostępnij #1 Napisano 17 maja 2013 (edytowany) Otrzymałem dokumenty z Pge po wykonaniu przyłączenia.Zaznaczam ze jest to działka na której nie zacząłem budowy.Elektryk postawił mi erbetke i wypełnił oświadczenie tylko zastanawia mnie jedna sprawajest tam rubryka z podpisem dla inspektora nadzoru.Elektryk powiedział ze to oświadczenie przejdzie ze jego podpisem i uprawnieniami wystarcza ze tej rubryce nie musi być żaden podpis inspektora.A jak to jest w rzeczywistości? Edytowano 17 maja 2013 przez rekin30 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 17 maja 2013 Udostępnij #2 Napisano 17 maja 2013 A może mają jeden druk:i dla małych obiektów, gdzie nie jest wymagany inspektor nadzoru i dla dużych, gdzie inspektor nadzoru jest obowiązkowy - a później wypełniają tylko niektóre w danym przypadku obowiązkowe pola 2 Link do komentarza
rekin30 Napisano 17 maja 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 17 maja 2013 Domek 74 m2 wiec powierzchnia mówi sama za siebie także jeszcze dodatkowe koszty z Inspektorem nadzoru nie uśmiechają mi się. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 17 maja 2013 Udostępnij #4 Napisano 17 maja 2013 Inspektor nadzoru nie jest obowiązkowy przy budowie domku jednorodzinnego (może być ale nie musi) więc się tym nie przejmuj.Druk jest zapewne stereotypowy jak większość druków,rubryk tysiące a do wypełnienia tylko kilka. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 17 maja 2013 Udostępnij #5 Napisano 17 maja 2013 Tak więc nie przejmuj się .... jeszcze nie jedne paradoksy w trakcie budowy zaskoczą Cię 1 Link do komentarza
Brooks Napisano 21 maja 2013 Udostępnij #6 Napisano 21 maja 2013 Cytat Otrzymałem dokumenty z Pge po wykonaniu przyłączenia.Zaznaczam ze jest to działka na której nie zacząłem budowy.Elektryk postawił mi erbetke i wypełnił oświadczenie tylko zastanawia mnie jedna sprawajest tam rubryka z podpisem dla inspektora nadzoru.Elektryk powiedział ze to oświadczenie przejdzie ze jego podpisem i uprawnieniami wystarcza ze tej rubryce nie musi być żaden podpis inspektora.A jak to jest w rzeczywistości? Druk uwzględnia taką możliwość, bo teoretycznie możesz zdecydować się na inspektora. Jednak nie jest wymagany, więc po prostu zostaw to pole niewypełnione. 2 Link do komentarza
rekin30 Napisano 13 czerwca 2013 Autor Udostępnij #7 Napisano 13 czerwca 2013 Tak wiec mieliście racje druk standardowy.Umowa już podpisana na prąd budowlany po 5 dniach już przyszedł pierwszy rachunek 270zl za 3 miesiące- liczą równo.Dzięki Wszystkim za pomoc Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się