Gość mikolaj 202 Napisano 4 stycznia 2007 Udostępnij #1 Napisano 4 stycznia 2007 Witam , czeka mnie urządzanie łazienki i wc i teraz mam dylemat jaki klej wybrać do płytek , jest tak wiele rodzajów , polecono mi ceresit , sopro i kerakoll . Który wybrać? Link do komentarza
paw_g_cio Napisano 5 stycznia 2007 Udostępnij #2 Napisano 5 stycznia 2007 WitamNajlepiej elastyczny. Przynajmniej do łazienki.Pozdrawiam Link do komentarza
Gość T. Brzęczkowski Napisano 5 stycznia 2007 Udostępnij #3 Napisano 5 stycznia 2007 Najmniej problemów z PCI. Mają też świetne fugi i hydroizolacje. Link do komentarza
rezi Napisano 10 stycznia 2007 Udostępnij #4 Napisano 10 stycznia 2007 budowa domu jednorodzinnego z mayteriałów PCi ( jednych z drożych i niestety najlepszych) jest wg mnie przerostem formy nad treścią Z mojej strony mog epolecic ci Ceresit CM11 na ściany i Ceresit CM 16 na podłogi- 16 jest klejem elastycznym.w przypadku łazienki pod płytki koniecznie izolacja przeciwilgociowa typu lekkiego CL51 pozdrawiam REZI Link do komentarza
Gość T. Brzęczkowski Napisano 11 stycznia 2007 Udostępnij #5 Napisano 11 stycznia 2007 CM11 - 30 kg 22zł odpowiedniki - PCI standart 25 kg 19.5 złCM17 - 25 kg 68zł -PCI FX 25 kg 42 złto ceny detaliczne u nas czy naprawdę CM jest droższy ?? Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 10 września 2007 Udostępnij #6 Napisano 10 września 2007 Cytat Witam , czeka mnie urządzanie łazienki i wc i teraz mam dylemat jaki klej wybrać do płytek , jest tak wiele rodzajów , polecono mi ceresit , sopro i kerakoll . Który wybrać? Rozwiń Witam.Klej dobieramy do materiału z jakiego zbudowane są ściany i jakimi płytkami kryjemy.Do ścian betonowych,tynkowanych zaprawą cementową,równanych zaprawami wyrównawczymi,posadzek betonowych kleje podstawowe do glazury i terakoty.Do ścian z karton gipsu kleje elastyczne do każdego rodzaju płytek.Do gresu ,kamienia,zawsze klej elastyczny.Polecam kleje firmy mapei z uwagi na dobre parametry i możliwość pracy przez 8 godz na jednej porcji.Bob. Link do komentarza
piotrekk Napisano 16 września 2007 Udostępnij #7 Napisano 16 września 2007 Cytat Witam , czeka mnie urządzanie łazienki i wc i teraz mam dylemat jaki klej wybrać do płytek , jest tak wiele rodzajów , polecono mi ceresit , sopro i kerakoll . Który wybrać? Rozwiń witam sprawdzony od wielu lat CM-11, gdy w podłodze ogrzewanie to CM17, jeżeli nie to wszystko CM-11. pozdr. piotrekk Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się