Skocz do zawartości

Zabudowana mikrofalówka i piekarnik w słupku.

Recommended Posts

Napisano
WITAM!
Mam pytanie do tych, którzy w kuchni posiadają w zabudowie kuchenkę mikrofalową oraz piekarnik w jednym słupku. Mój znajomy ,który pracuje w sklepie AGD mówił mi ,że większość tego sprzętu niezależnie od marki ma inny odcień i trzeba się sporo namęczyć aby dobrać identyczny kolor obudowy mikrofali i piekarnika ( nie mówię tu o białym tylko srebrnym). Jaki macie zestaw i czy rzeczywiście jest to prawda?
Napisano
  Cytat

WITAM!
Mam pytanie do tych, którzy w kuchni posiadają w zabudowie kuchenkę mikrofalową oraz piekarnik w jednym słupku. Mój znajomy ,który pracuje w sklepie AGD mówił mi ,że większość tego sprzętu niezależnie od marki ma inny odcień i trzeba się sporo namęczyć aby dobrać identyczny kolor obudowy mikrofali i piekarnika ( nie mówię tu o białym tylko srebrnym). Jaki macie zestaw i czy rzeczywiście jest to prawda?

Rozwiń  

To prawda jest.Ja mam mikrofale Samsunga,a piekarnik Bosha jednak wszystko udało mi sie dopasować idealnie.Za piekarnik zapłaciłam coś około 1400,a mikrofala do kompletu kosztowała ok 1800,za Samsunga zapłaciłam 790 zł.Piszę około,bo już dokładnych cen nie pamietam,
Napisano
  Cytat

Dzięki za info bo myślę, że w takiej sytuacji nie ma sensu kupno tego sprzętu przez internet tylko "na żywo".

Rozwiń  

Spokojnie możesz kupić przez internet,ale najpierw udaj się do sklepów i pooglądaj,a przez sklep internetowy możesz zamówic.Ja wszystko kupiłam w euro agd ceny wyszły mi bardzo podobne do najtanszych sklepów internetowych ,gdybym miała jeszcze doliczyć koszty wysyłki.
Napisano
Dobranie koloru jest takim problemem? Ja tam wolałabym kupić oddzielnie mikrofalę i oddzielnie kuchenkę indukcyjną z piekarnikiem elektrycznym. Na dzień dzisiejszy w takich kuchenkach są tak dobre piekarniki, że nie opłaca się za bardzo kupować piekarnika osobno, a mikrofala to trochę niepotrzebny wydatek, bo coraz mniej produktów robi się w mikrofali i coraz mniej osób odgrzewa cokolwiek w mikrofali.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
To sprawa indywidualna co i za ile się kupuje. Jak dla mnie to piekarnik na poziomie pasa jest zdecydowanie wygodniejszy od tego na dole, ponadto zauważyłam ,że zmywarki również są montowane na wyższym poziomie niż zazwyczaj ze względu na wygodę i pewnie kręgosłup. A mikrofala u mnie zdaje egzamin i nie wyobrażam sobie bez niej kuchni. Podgrzewam w niej prawie wszystko icon_smile.gif
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
  Cytat

To prawda jest.Ja mam mikrofale Samsunga,a piekarnik Bosha jednak wszystko udało mi sie dopasować idealnie.Za piekarnik zapłaciłam coś około 1400,a mikrofala do kompletu kosztowała ok 1800,za Samsunga zapłaciłam 790 zł.Piszę około,bo już dokładnych cen nie pamietam,

Rozwiń  

A możesz podać, jakie masz konkretnie modele. Ja właśnie od 2 dni siedzę i szukam białego sprzętu do zabudowy w słupku i wielki z tym problem. Jedyny komplet, jaki znalazłam (mikrofala + piekarnik) to whirlpool, ale mikrofala jest otwierana uchylnie w dół, tak, jak piekarnik, co będzie niewygodne dla mnie, bo skoro będzie wyżej, nad piekarnikiem, to przy moim wzroście będzie zapewne uciążliwe wkładanie i wyjmowanie z niej naczyń.
Napisano
  Cytat

A możesz podać, jakie masz konkretnie modele. Ja właśnie od 2 dni siedzę i szukam białego sprzętu do zabudowy w słupku i wielki z tym problem. Jedyny komplet, jaki znalazłam (mikrofala + piekarnik) to whirlpool, ale mikrofala jest otwierana uchylnie w dół, tak, jak piekarnik, co będzie niewygodne dla mnie, bo skoro będzie wyżej, nad piekarnikiem, to przy moim wzroście będzie zapewne uciążliwe wkładanie i wyjmowanie z niej naczyń.

Rozwiń  

IKEA

dają 5 lat gwarancji na sprzęt i ceny nie są drogie.

Ja osobiście kupiłem biały piekarnik w IKEI

Napisano
  Cytat

IKEA

dają 5 lat gwarancji na sprzęt i ceny nie są drogie.

Ja osobiście kupiłem biały piekarnik w IKEI

Rozwiń  

Dzięki!
Własnie sobie sprawdziłam na stronie i rzeczywiście jest ładny biały komplet.
Jeszcze cos takiego znalazłam:
Whirlpool: mikrofalówka AMW735WH + piekarnik AKZM 760 WH - też jest ok.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Witam .Mam pytanie jak dokleić płytkę której już nie ma dłuższy czas do tarasu ,jak nie ma jak do czego jej dokleić .Na Zdjęciu to jest od kleju bo ta płytka na drewno jest przyklejona . https://zapodaj.net/plik-qmlTGjAND9
    • Kontrola Wydziału Budownictwa powinna ustalić stan faktyczny i odnieść się do Twoich uwag.
    • Formalnie nie ma obowiązku uzyskania dokumentów potwierdzających możliwość przyłączenia do sieci elektroenergetycznej, wodociągowej itd. na etapie uzyskiwania pozwolenia na budowę lub składania zgłoszenia z projektem. Zniesiono go jeszcze w 2015 roku, w ramach nowelizacji prawa budowlanego.  Ale są tu dwa zastrzeżenia. Pierwsze jest takie, że bez zapewnienia dostępu do mediów nie zakończymy budowy i nie będziemy mogli w takim budynku legalnie mieszkać. Tu trzeba mieć na uwadze przede wszystkim prąd. Ale chociażby bez kanalizacji się nie obędzie, jeżeli na danym terenie przewidziano tylko przyłączenie do sieci.  Drugi haczyk to oświadczenie projektanta o możliwości podłączenia domu do istniejącej sieci ciepłowniczej. Obecnie takie oświadczenie trzeba dołącyć do dokumentacji. Chociaż wciąż są niejasności interpretacyjne, czy zawsze trzeba to zrobić. 
    • Murowania już coraz mniej. Zbliżamy się do wysokości nadproży a więc docinamy wstępnie ostatnie pustaki na których zostaną wylane poduszki betonowe oraz obsadzone nadproża. Przenosimy również poziom zero do budynku tak aby łatwiej nam się pracowało. Porównujemy lasery krzyżowe trzech firm Nivel System, DeWalt oraz Hilti.    
    • Dzień dobry, Jako ekspert marki OSMO chciałbym podzielić się praktycznymi wskazówkami dotyczącymi prawidłowego olejowania tarasu drewnianego. Temat wraca co sezon, a odpowiednie zabezpieczenie drewna jest kluczowe, by cieszyć się jego wyglądem i trwałością przez lata. Dlaczego warto olejować taras? Taras to miejsce narażone na intensywne działanie słońca, deszczu, śniegu i zmian temperatury. Drewno bez odpowiedniego zabezpieczenia zaczyna szarzeć, pękać i chłonąć wilgoć. Olejowanie, szczególnie z użyciem specjalistycznych olejów do drewna zewnętrznego, chroni powierzchnię i pozwala zachować jej naturalne piękno. Oleje OSMO – co je wyróżnia? Produkty OSMO do tarasów, np. OSMO Olej tarasowy, są na bazie naturalnych olejów i wosków roślinnych. W przeciwieństwie do lakierów, nie tworzą szczelnej powłoki, lecz wnikają w drewno, pozwalając mu oddychać. Olej nie łuszczy się i nie wymaga szlifowania przy odnawianiu – wystarczy oczyszczenie i ponowne nałożenie produktu. Krok po kroku: jak olejować taras Przygotowanie powierzchni: Drewno powinno być czyste, suche i odpylone. W przypadku starych powierzchni – zalecamy dokładne mycie oraz szlifowanie papierem o gradacji 80–100. Wybór oleju: OSMO oferuje kilka wariantów olei do tarasów  – zarówno bezbarwne, jak i pigmentowane (np. Bangkirai Teak, Szary). Pigmenty dodatkowo chronią przed promieniowaniem UV. Aplikacja: Olej nakładamy cienką warstwą pędzlem lub aplikatorem (np. OSMO Floor Brush 150 mm). Po 12 godzinach schnięcia można nałożyć drugą warstwę – tylko na surowe drewno. W przypadku renowacji zwykle wystarcza jedna warstwa. Warunki pogodowe: Olejować należy przy temperaturze powyżej +10°C, bez deszczu przez minimum 24h po aplikacji. Pielęgnacja i renowacja Regularna kontrola stanu powłoki – zwłaszcza po zimie – pozwala szybko zareagować. Jeśli kolor blaknie lub powierzchnia traci hydrofobowość, wystarczy ją oczyścić i nałożyć nową warstwę oleju. Chętnie odpowiem na pytania – zarówno dotyczące doboru produktu, jak i techniki aplikacji.   Pozdrawiam serdecznie, Ekspert OSMO 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...