Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Jutro zrobię dokładniejsze zdjęcia, nie wiem jaki to materiał. Jak zacząłem zdrapywać ten tynk/gladz to i zaczął się kruszyć ten materiał ze ściany, jest czarny i kruchy, nie mam pojęcia co to może być. Najbardziej lepka gładź był najbliżej okna, więc to może być spowodowane poprostu skraplaniem się wilgocia? Czy warto dać inną gładź Wapienno cementowa ?
-
Zrób jakieś ogólniejsze ujęcie, bo to co jest nie mogę jakoś skojarzyć. Z czego jest ta ściana, szczególnie nad oknem? A sprawdzał ktoś, czy to nie puściło?
-
Z tego co mi wiadomo to ok. dwa lata temu. Pęknięcie znajdowało sie na ścianie zewnętrznej 1m powyzej okna, naprawione przy pomocy jakiś śrub i preparatu coś na zasadzie iniekcji. Nie wiem jak to się fachowo nazywa
-
Przez podczytywacz · Napisano
Jak dawno ciekło, dlaczego i skąd ciekło, no i jak dawno była naprawa? -
Cześć, Szukam porady co mogę z tym zrobić ? Tak wygląda oścież nad oknem, w budynku wcześniej był przeciek i zostało to już naprawione. Jednak w niektórych miejscach farba się odparzyła i zaczęła odchodzić wraz z tynkiem. Podpowiedzcie co najlepiej zrobić ? Usunac tynk/gladz na całej szerokości i położyć na nowo, może użyć jakis wodoszczelny tak jak do łazienek? Czy może lepiej usunąć całkiem tynk, tylko zagruntować i pomalować ? W międzyczasie wszystko oczyściłem zagruntowałem i położyłem gładź gta ale po roku zaczęła się odparzac przy samej ścianie przez dużą wilgotność, przynajmniej tak mi się wydaje. czy ktoś ma jakieś pomysły?
-
-
Popularne tematy