jayd Napisano 28 grudnia 2012 Udostępnij #1 Napisano 28 grudnia 2012 (edytowany) Witam.Muszę ocieplic dach i nie wiem ile należy za to zaplacic a do wykonania są następujące pracę ułożenie pod dachówka parofoli,następnie trzeba poszerzyć krokwie o 14cm i ułożyć wełnę 24cm na końcu osznurkowac i przykryc folią.Z góry dziękuje:-). Edytowano 28 grudnia 2012 przez jayd (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 28 grudnia 2012 Udostępnij #2 Napisano 28 grudnia 2012 Coś mi się wydaje ,że za bardzo profesjonalnego podejścia do zagadnienia nie masz ,ale cóż nie każdy może Opisz po kolei jaki masz przekrój dachu ,jakie krokwie ,czy masz deskowanie czy nie itd. Bo z opisu to już mi się nie podoba że chcesz zapewne nie poszerzyć tylko pogrubić krokwie o 14 cm czyli wnioskuje ,że teraz krokwie maja ledwo ponad 10 cm,to cuś za mało jak na dachówkę. Link do komentarza
jayd Napisano 28 grudnia 2012 Autor Udostępnij #3 Napisano 28 grudnia 2012 Cytat Coś mi się wydaje ,że za bardzo profesjonalnego podejścia do zagadnienia nie masz ,ale cóż nie każdy może Opisz po kolei jaki masz przekrój dachu ,jakie krokwie ,czy masz deskowanie czy nie itd. Bo z opisu to już mi się nie podoba że chcesz zapewne nie poszerzyć tylko pogrubić krokwie o 14 cm czyli wnioskuje ,że teraz krokwie maja ledwo ponad 10 cm,to cuś za mało jak na dachówkę. Dach spadzisty, kryty dachówka cementowa (r.ok 1970),brak deskowania ,krokwie faktycznie mają 15cm a nie 10 więc muszę pogrubic je o 10cm.z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Link do komentarza
joks Napisano 29 grudnia 2012 Udostępnij #4 Napisano 29 grudnia 2012 Chcesz to zrobić na czysto ?? z jakim wykończeniem , ?? płyta gk , panele ?? Link do komentarza
jayd Napisano 29 grudnia 2012 Autor Udostępnij #5 Napisano 29 grudnia 2012 Po obiciu folja już tak zostanie . Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 29 grudnia 2012 Udostępnij #6 Napisano 29 grudnia 2012 Cytat Dach spadzisty, kryty dachówka cementowa (r.ok 1970),brak deskowania ,krokwie faktycznie mają 15cm a nie 10 więc muszę pogrubic je o 10cm.z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Za dobry pomysł aby obić krokwie membraną to to nie jest ale jeżeli nie masz innego sposobu to można zrobić. Zastosuj membranę wysokoparoprzepuszczalną 3-4 warstwową ,wtedy można dać wełnę bez zachowania szczeliny wentylacyjnej no i folia.Pogrubić krokwie musisz zrobić przed położeniem membrany.Cenowo to wydaje mi się ,że 20 zł za m2 to dobra cena a swoja droga sam byś to zrobił ,nie jest to skomplikowana praca. Link do komentarza
joks Napisano 29 grudnia 2012 Udostępnij #7 Napisano 29 grudnia 2012 Jeżeli tylko membrana wełna i folia + pogrubienie krokwii , myslę że 20-25 zl max . Link do komentarza
murgi Napisano 30 grudnia 2012 Udostępnij #8 Napisano 30 grudnia 2012 Tak jak mówi @joks, jesli tylko te dwie rzeczy to nie powinno przekroczyć 30 zł. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się