Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Cześć, chcę zapytać Was o wentylacje jak ona działa, jak ją utrzymywać - słabo się na tym znam. Tło: Kupiłem mieszkanie kilka miesięcy temu, póki co nie ma większych problemów z nim, ale zobaczymy jesienią/zimą. Budynek z 2007-go roku, najwyższe piąte piętro. Stan: Wentylacja w kuchni jest grawitacyjna - nie wiem czy mocna - jest w stanie zgasić zapałkę, na pewno ciągnie płomień do siebie, po czym płomień gaśnie. Wentylacja w łazience - jest jakiś wiatrak zamontowany przy samej górze w miejscu wentylacji? Czy to dobrze? Wiatrak jest wzbudzany na przycisk. Czy mam możliwość sprawdzić jej wydolność - czy w przypadku wiatraka ma sens test zapałki - jak go zrobić? Tak dla własnej świadomości jaka jest jej efektywność. Niestety w łazience nie ma okna. Nie mam też dziurek w drzwiach łazienki na dole. Nie ma też nawiewników we wszystkich oknach - tylko drzwi balkonowe mają. Jak więc ma to działać? Rozumiem, że powinno to być tak, że powietrze z mieszkania (np. z nawiewników okiennych wędruje dziurkami na dole drzwi w łazience i w ten sposób jest wymiana powietrza? Jak rozpoznać problemy z wentylacją w łazience? Poczernione są silikony przy prysznicu, ale nie jakoś bardzo - generalnie z poprzednich doświadczeń jestem przyzwyczajony do poczernionych fug/silikonów. P.S. W przyszłym roku chciałbym założyć okna dźwiękoszczelne z nawiewnikami (które jakoś też są dźwiękoszczelne) - czy to ma sens? Myślę, że tak. O ile okna będą szczelniejsze niż są o tyle będą nawiewniki tak więc będzie przepływ powietrza teoretycznie lepszy nawet pomimo faktu szczelniejszych okien.
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Matę elektryczną można ułożyć w warstwie kleju pod płytkami zarówno na suchym jastrychu, jak i na szybkowiążącej wylewce. Tu nie ma przeciwwskazań. Ale ze względu na konieczność wyrównania stropu celowałbym w szybkowiążący jastrych. Na takiej wylewce można układać płytki już po 2, góra 3 dniach. -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Krzysiek: Ustawa i regulamin wprost pozwalają na bezodpływowe zbiorniki. Ograniczenie wysokoci piwnicy tez z palca wyssane. -
Szczęśliwi posiadacze działek ROD spędzają na nich często cały sezon, ciesząc się od wiosny do jesieni beztroskim życiem działkowca. Aby móc komfortowo korzystać z działki, warto zbudować na niej domek rekreacyjny. Wyjaśniamy, jaki domek można postawić na działce ROD zgodnie z prawem. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/dzialka/a/115909-domek-na-dzialce-rod
-
-
Popularne tematy