Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
To taka obsybka nie grozi żadnym oporem na te ściany., ani w niczym im nie pomaga. To tylko wypełnienie. A gazobeton prawie nic nie waży, jedynie strop tu robi wagę, poza tym budowa jako taka sama w sobie jest przecież tak budowana, że ma się poddać sile grawitacji, czyli na boki nic jej nie grozi, bo to co w tej chwili jest obsypane nic tym ścianom nie pomaga. Ja bym to odkopał i niczym się nie przejmował. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Przez AncioJancio · Napisano
Murowane ok 3 lata temu, glina w środku nie była ruszana bo wykopane były tylko tunele pod ławę i poszerzane by można było murować więc po wymurowaniu zostały zasypane luźne przestrzenie. Na tym jest gazobeton, strop i więźba bez pokrycia od roku. W środku ma glinie stoją też deski na dach, pewnie z jakieś pół tony. Wysokość ścian fundamentowych 85 cm, wewnątrz zasypane na jakieś 65cm. Ściany długości 650cm -
sam pomysł nie jest zły, ale nigdy propagowanie pewnych postaw poprzez zakazy/nakazy się nie sprawdzało dobrze,prawda? U siebie nie koszę trawy nisko - po części z lenistwa i areału który mam do obrobienia, do tego też nierówności terenu Ale też czytałem kiedyś tego typu artykuły i jakąś świadomośc mam
-
Przez podczytywacz · Napisano
Jakie wymiary ma ta "budowla"? Kiedy murowane te ściany z bloczków i kiedy zasypane wewnątrz? Przy zasypywaniu glinę z piaskiem zagęszczałeś? Bez wieńca i ścian nad nim może być mniej stabilnie, niż w stanie wybudowanym, dlatego ja nie radziłbym odkopania całej ściany...
-
-
Popularne tematy