DonAndress Napisano 11 maja 2012 #1 Napisano 11 maja 2012 Witam.Muszę podnieść podłogę w salonie o 2cm, ponieważ na takiej wysokości został położony gres, do którego chcę wyrównać.Obecnie normalny poziom podłogi to też płytki, docelowe wykończenie to panele o grubości 8mm. Mam szerokie przejście bez drzwi, więc nie ma problemu z ewentualnym ich otwieraniem.Bardzo proszę o poradę, czy lepiej zastosować wylewkę samopoziomującą, czy może płytę OSB 10mm?Jeżeli zdecydowałbym się na wylewkę, to czy wolno stosować Atlas SAM 200 na grubości tylko 10mm?A może polecacie inną metodę podniesienia poziomu podłogi?Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 14 maja 2012 #2 Napisano 14 maja 2012 Najlepszym rozwiązaniem będzie ułożenie płyt podkładowych przystosowanych do kładzenia paneli. Są one dostępne w grubościach 5 - 8 mm i ewentualnie w połączeniu z pianką podkładową zapewnią wymagane podwyższenie poziomupodłogi.
DonAndress Napisano 16 maja 2012 Autor #3 Napisano 16 maja 2012 (edytowany) Dziękuję za odpowiedź.Czy te płyty mają jakąś bardziej konkretną nazwę?Wszyscy sprzedawcy proponują mi płyty OSB/MFP. Edytowano 16 maja 2012 przez DonAndress (zobacz historię edycji)
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 17 maja 2012 #4 Napisano 17 maja 2012 Cytat Dziękuję za odpowiedź.Czy te płyty mają jakąś bardziej konkretną nazwę?Wszyscy sprzedawcy proponują mi płyty OSB/MFP. O płyty trzeba pytać w sklepach z panelami podłogowymi.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się