speedi2 Napisano 9 kwietnia 2012 Udostępnij #1 Napisano 9 kwietnia 2012 Właśnie kupuje nowy dom. Są już w nim szafki w kuchni, ale nie ma lodówki pralki i piekarnika. Czyli muszę to wszystko kupić. Czy są jakieś urządzenia, które mogę mieć najpierw wolnostojące, a później wstawić w zabudowę przy remoncie kuchni? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 kwietnia 2012 Udostępnij #2 Napisano 9 kwietnia 2012 To zależy jakie masz te szafki,czy są one pod zabudowę sprzętu agd czy meble są "wolno-stojące". Z reguły wymiary sprzętu są ujednolicone tak ,że nie będzie problemu ze spasowaniem ich z meblami, no chyba że chcesz zlewozmywak jakiś dziwaczny albo płytę indukcyjną dużą wtedy może być problem.Sprzęt agd przeznaczony pod zabudowę różni się od wolnostojącego frontami. Link do komentarza
Gość stach Napisano 9 kwietnia 2012 Udostępnij #3 Napisano 9 kwietnia 2012 Cytat [...]Sprzęt agd przeznaczony pod zabudowę różni się od wolnostojącego frontami. Sprzęt do zabudowy - pralka, zmywarka - ma również inną wysokość, tak, aby stojąc na podłodze mieściły się pod blat szafek. Niektórzy producenci wyposażają swoje wyroby (np. pralka BOSCH)w zdejmowane wierzchy - po jego zdjęciu sprzęt jest ok. 4 cm niższy. Kupujesz taki sprzęt, używasz jako wolnostojący, a w przyszłości wykonawca nowych mebli odpowiednio dopasuje rozmiar odpowiedniej szafki i będzie OK. Niektóre modele piekarników można tymczasowo zamontować - po niewielkiej przeróbce szafki - do szafek o szerokości 60cm. Lodówkę kup z frontem inox - będzie Ci pasowała do wszystkich kombinacji frontów nowych szafek. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 kwietnia 2012 Udostępnij #4 Napisano 9 kwietnia 2012 Zgadza się wysokością też się różnią, przez to świąteczne obżarstwo umknęło mi to,ale dobrze że jeszcze jest tu Stach Link do komentarza
Gość stach Napisano 9 kwietnia 2012 Udostępnij #5 Napisano 9 kwietnia 2012 Cytat Zgadza się wysokością też się różnią, przez to świąteczne obżarstwo umknęło mi to,ale dobrze że jeszcze jest tu Stach Stach miał wiele "przygód" spowodowanych niby zunifikowanymi wymiarami sprzętu AGD (np.piekarnik nominalnie nazwany "pięćdziesiątką", wymagał szafki o wewnętrznym wymiarze 54 cm ) i teraz ZAWSZE czyta w instrukcji montażu odpowiednie miejsca Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 9 kwietnia 2012 Udostępnij #6 Napisano 9 kwietnia 2012 Cytat Stach miał wiele "przygód" spowodowanych niby zunifikowanymi wymiarami sprzętu AGD (np.piekarnik nominalnie nazwany "pięćdziesiątką", wymagał szafki o wewnętrznym wymiarze 54 cm ) i teraz ZAWSZE czyta w instrukcji montażu odpowiednie miejsca Przyda mi się na przyszłość ta informacjaStach, współczuję... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się