bojler Napisano 21 stycznia 2012 Udostępnij #1 Napisano 21 stycznia 2012 Witam! zastanawiam się czy jest sens dawać ekrany za grzejnikowe, mam grzejniki aluminiowe-żeberkowe Colidor ściana to siporex od zewnątrz ocieplony 20cm styropianem a od środka płyta gipsowa na stelażu. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 23 stycznia 2012 Udostępnij #2 Napisano 23 stycznia 2012 Efektywność ekranów umieszczonych za grzejnikiem na dobrze ocieplonej ścianie jest praktycznie żadna. Ich założenie poprawią w znikomym stopniu przenikalność cieplną ściany, a przejmowanie ciepła z otoczenia odbywa się głównie na drodze konwekcji na którą ekran nie ma żadnego wpływu. 1 Link do komentarza
bojler Napisano 23 stycznia 2012 Autor Udostępnij #3 Napisano 23 stycznia 2012 dziękuje za odpowiedz coś podobnego powiedział mi instalator, odradzał mi zakładanie ekranów twierdząc że dają znikome oszczędności i są mało estetyczne. Link do komentarza
mikee Napisano 27 stycznia 2012 Udostępnij #4 Napisano 27 stycznia 2012 Cytat dziękuje za odpowiedz coś podobnego powiedział mi instalator, odradzał mi zakładanie ekranów twierdząc że dają znikome oszczędności i są mało estetyczne. Przy grzejnikach aluminiowych, nie ma to sensu ZWŁASZCZA Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się