gomesz Napisano 23 grudnia 2011 Udostępnij #1 Napisano 23 grudnia 2011 (edytowany) witamchciałbym się dowiedzieć czy jak płace za elektryke pkt 25zł,to czy systemy alarmnie powinien być w tej samej cenie jak liczyć te pkt,np od jednej czujki to jeden pkt.i czy to prawda ze rozdzielnia powinna być zamontowana po tinkach i posadzkach,czyli po wszystkim aby wyparowało wszystko ze sćian i posadzek.oraz czy jedna kamera to jeden pkt. Edytowano 23 grudnia 2011 przez gomesz (zobacz historię edycji) Link do komentarza
retrofood Napisano 24 grudnia 2011 Udostępnij #2 Napisano 24 grudnia 2011 Cytat witamchciałbym się dowiedzieć czy jak płace za elektryke pkt 25zł,to czy systemy alarmnie powinien być w tej samej cenie jak liczyć te pkt,np od jednej czujki to jeden pkt.i czy to prawda ze rozdzielnia powinna być zamontowana po tinkach i posadzkach,czyli po wszystkim aby wyparowało wszystko ze sćian i posadzek.oraz czy jedna kamera to jeden pkt. Bardzo tanio płacisz. Obawiam się, że ta instalacja bedzie nieporozumieniem. Link do komentarza
gomesz Napisano 26 grudnia 2011 Autor Udostępnij #3 Napisano 26 grudnia 2011 Cytat Bardzo tanio płacisz. Obawiam się, że ta instalacja bedzie nieporozumieniem. a czemu odrazu tanio i skąd wiesz ze będzie nieporozumieniem z tego co wiem to biorą 25zł z moim materiałem a 50zł biorą z własnym,po drugie trzeba chandlować o 5zł od pkt skoro mam spory budynek gdyz wyszło mi ponad 200pkt, za rozdzielnie płace osobno.jak ktoś napisze ze dał 15 lub 20zł od pkt to zrozumiem ze to tanio. Link do komentarza
retrofood Napisano 26 grudnia 2011 Udostępnij #4 Napisano 26 grudnia 2011 Cytat jak ktoś napisze ze dał 15 lub 20zł od pkt to zrozumiem ze to tanio. Daj spokój, siedzę w tym temacie dość długo żebyś mnie przekonywał i wiem, że za taką kasę robią ci, którzy maja o tym niewielkie pojecie. Ale to Ty wybierasz, obyś za pięć, dziesięć lat, nie pluł sobie w brodę.Najlepsze świąteczne życzenia! Link do komentarza
gomesz Napisano 27 grudnia 2011 Autor Udostępnij #5 Napisano 27 grudnia 2011 wątpie w to aby pluć sobie w brode skoro wykonuje mi instalacje elektryczną sam majster który siedzi w tym zawodzie juz dwadziescia lat,nie chodziło mi tez o taniego ale taki co potrafi coś doradzic a ceny wachają się od 25zł do 30zł za pkt z własnym materiałem i zresztą więcej bym nie zapłacił,miałem czterech fachmenów i wszyscy podawali 25zł,więc nie rozumiem czemu za takie pieniądze muśi być zpartolone. Link do komentarza
Pawliczka87 Napisano 21 stycznia 2012 Udostępnij #6 Napisano 21 stycznia 2012 Witam Piszę z takim małym zapytaniem ,.. chce wymienic instalacje elektryczna w kawalerce ktora ma 26 metrow kwadratowych I mam plan by bylo 5 kontaktow.ii chcialabym wiedziec ile kosztuje wymiana takiej instalacji i ile bierze mniej wiecej dobry elektryk bo powiem ze nie mam o tym zupełnie pojecia.. bedę wdzieczna za jakakolwiek rade . Link do komentarza
pumpaluna Napisano 21 stycznia 2012 Udostępnij #7 Napisano 21 stycznia 2012 za instalację alarmową płaciłam 90zł od punktu - materiał wykonawcy. Każda czujka to jeden punkt. Centrala montowana po wylewkach i tynkach. ps.w moim regionie niektórzy elektrycy w ogóle do alarmów się nie tykają, a cenę jak za punkt to 40-50zł więc bardziej opłaca się umówić od całego domu (z reguły 4-6tys w zależności czy idą gniazda antenowe, internetowe,telefoniczne etc) Link do komentarza
AM-Invest Napisano 30 stycznia 2012 Udostępnij #8 Napisano 30 stycznia 2012 Cytat za instalację alarmową płaciłam 90zł od punktu - materiał wykonawcy. Każda czujka to jeden punkt. Centrala montowana po wylewkach i tynkach. ps.w moim regionie niektórzy elektrycy w ogóle do alarmów się nie tykają, a cenę jak za punkt to 40-50zł więc bardziej opłaca się umówić od całego domu (z reguły 4-6tys w zależności czy idą gniazda antenowe, internetowe,telefoniczne etc) Instalacja alarmowa liczona od punktu jest nieporozumieniem.Chyba, że chodzi o samo okablowanie.U nas alarm razem z montażem można kupić już za 999 zł netto.Tak na prawdę liczy się jakość sprzętu i co ma sobą reprezentować. Link do komentarza
pumpaluna Napisano 30 stycznia 2012 Udostępnij #9 Napisano 30 stycznia 2012 Na początku umawialiśmy się na samo okablowanie właśnie po 90zł od punktu. Nie wiedzieliśmy czy sami bedziemy kupowali centralę i czujki czy z firmy ochroniarskiej weźmiemy z usługą. Firmy za centralę, czujki i klawiaturę liczą ok 1,7tys + vat Link do komentarza
sepoy Napisano 2 marca 2012 Udostępnij #10 Napisano 2 marca 2012 Też tyle mniej więcej płaciłem za cały dom ok. 2200zł z VATem. Za to później dwuletni obowiązkowy abonament w firmie ochroniarskiej. Z tego, co porównywałem u niezależnych monterów wychodziło dużo drożej, a ja i tak chciałem podpisać umowę o ochronę. Link do komentarza
angelikaw Napisano 15 grudnia 2014 Udostępnij #11 Napisano 15 grudnia 2014 Czujka z kablem zasilającym (położenie kabla i zamontowanie czujki, podłączenie w centrali, zaprogramowanie i uruchomienie alarmu) = 100zł to minimum.Podstawowa instalacja w domu jednorodzinnym do 150m2 (kompletna tj. okablowanie, programowanie, uruchomienie - bez materiału) ok. 2700 zł z Vatem. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się