Promocja! 10% rabatu na kompleksowe wykończenia domów i mieszkań! Południe Warszawy
Przez
Agnieszka Polak
w Usługi
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Komentarze, w których użytkownik forum uważa, że istnieje brak logiki w tym, że z jednej strony właściciel nieruchomości jest odpowiedzialny za odśnieżanie chodnika a z drugiej strony, spożywanie alkoholu na tym samym chodniku jest karane mandatem za spożycie w miejscu publicznym przeniosłem do nowego wątku ⤵️
-
Przez zuza2001725 · Napisano
Dzień dobry, Planuję wyposażenie nowej hali produkcyjnej i trafiłem na stronę www.maglo.pl. Mają spory wybór sprzętu – regały, wózki widłowe, owijarki i wiele więcej. Czy ktoś z Was miał do czynienia z tą firmą? Interesuje mnie, jak wypadają ich produkty i jak wygląda współpraca z nimi. Każda opinia będzie pomocna -
Czy istnieje sprzeczność lub brak logiki w tym, że z jednej strony właściciel nieruchomości jest odpowiedzialny za odśnieżanie chodnika (traktowanego jako część publiczna w tym kontekście), a z drugiej strony, spożywanie alkoholu na tym samym chodniku jest karane mandatem za spożycie w miejscu publicznym? Osoba, która rozpoczęła ten wątek myli dwa różne aspekty prawne, stąd poczucie braku logiki. Obowiązek odśnieżania chodnika i zakaz spożywania alkoholu w miejscach publicznych to dwa odrębne przepisy, służące różnym celom, ale oba mają na celu dobro publiczne. „Chore państwo” to subiektywna ocena pytającego, wynikająca z niezrozumienia specyfiki tych regulacji.
-
Ale wątek jak każdy ma prawo ewoluować, więc zboczył, ale na dobre tory, może niekoniecznie właściwe, ale napewno lepsze niż o tym jak wysokie kary są za spożywanie. Ja też kiedyś miałem być ukarany na Juwenaliach, ale pan policmajster powiedział, że mam opróżnić przy nim tę butelkę i żebym więcej z nią nie paradował po ulicy. Więc wypiłem do końca i w zgodzie bez mandatu się rostaliśmy. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Przez podczytywacz · Napisano
Zaraz, zaraz... ale wątek raczej nie ma wyłonić najlepszego producenta najlepszego piwa "Piwo" to tutaj tylko skrót dotyczący dowolnego, zakazanego napoju alkoholowego - jakby ktoś się "zagubił"...
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się