Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Grzegorz Maria: Dzień dobry - Czy można tej folii użyć jako ostatnią warstwę na strychu nieużytkowym? Posiadam dach z dachówki ceramicznej z pełnym odeskowaniem i membraną. Strych na poddaszu jest zaciemniony bez okna, otwór kominiarski zakryty przed słońcem... Obecnie mam tam na poddaszu osznurkowaną wełnę mineralną założoną folie paroizolacyjną żółtą, która obwisa i kruszy się ze starości... -
Zastanawiam się, czy warto zamiast zwykłej folii paroizolacyjnej użyć na poddaszu tej aluminiowej. Czym one tak naprawdę się różnią i czy rzeczywiście użycie aluminiowej zmniejsza straty ciepła? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/termoizolacja/porady/110892-czy-zaizolowanie-poddasza-folia-paroizolacyjna-z-warstwa-aluminium-ograniczy-straty-ciepla
-
I zagraniczni inwestorzy wykupywali by działki 30-arowe. Już widzę jak biegną. Sikucie idź już spać, bo inwencję tfurcżą masz na poziomie 10 IQ. A i to naciągane. Jak mleko wykipi to już go nie pozbierasz. 10 lat minęło.
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Włodek: Gooowno to ty retruś na co dzień jadasz bo jak czytam te Twoje brednie o ustalaniu cen urzędowych na działki to śmiech mnie ogarnia. Żyjesz jeszcze czasami komuny. Dzisiaj moja ziemia, moja cena i mogę ją sprzedać za 1 zł jak i za 100 tys i nikt mi tego nie zabroni oprócz US który ma swój taryfikator przy pobieraniu podatku ale i tak mało może mi udowodnić za ile sprzedałem czy kupiłem. Można spokojnie dalej kupić hektar działki nie ma żadnego problemu a z drugiej strony który zwykły zjadacz chleba kupuje 20 czy 50 na? Ceny dyktują chyba tacy gracze jak Ty retruś, siedząc za kompem i mieląc trzy po trzy bo realia są całkiem inne i z roku na rok ceny działek rosną to widać ale trzeba być w temacie nieruchomości. -
Więc jak miałeś kupca to dlaczego nie sprzedałeś? Chciwość? Z tego co się orientuje teraz jest chyba do 1ha. A poza tym tym, nie chodziło o spekulacje tylko o wykup Polskiej ziemi przez zagranicznych inwestorów na tzw słupa. Śmiem twierdzić, ze gdyby nie ta ustawa bylibyśmy drugą ukrainą pod tym względem.
-
-
Popularne tematy