mm-81 Napisano 19 października 2011 #1 Napisano 19 października 2011 Witam. Mam pytanko, czy ktoś z Państwa spotkał się może z panelami mdf ściennymi lub sufitowymi o wymiarach takich jak panele podłogowe. Szukam po sklepach paneli które załatwiłem sobie od znajomych z zagranicy. Mają one właśnie wymiary jak podłogówki, lub nawet są trochę mniejsze i przede wszystkim nie trzeba ich wykańczać listwami na łączeniach, mają z każdej strony felc. Mam je na suficie - prezentują się bardzo fajnie.Może ktoś z Państwa spotkał się z takim produktem.Proszę o kontakt.Pozdrawiammm-81@o2.pl
Domartstyl Napisano 10 stycznia 2012 #2 Napisano 10 stycznia 2012 Można jeszcze zastosować płytę wiórową mocowaną do sufitu. Taka płyta jestrównież nie zbyt lekka, ale w przeciwieństwie do paneli można ją skutecznieprzymocować za pomocą gwoździ, wkrętów, kołków itp. Aby uzyskać fajny efekttrzeba było by takie płyty uprzednio wyszlifować, cyklinować, i po zamontowaniupolakierować. Miejsca montażu, kołki, gwoździe itp. można zaszpachlować szpachlądo drewna i nie będzie widać. Im grubsza paździerz, wykonana z jak największych"ścinków" drewna tym lepszy efekt. Dokładnie takie wykonywałem podłogi, nalegarach lub klejone do betonu i wyglądają super, zwłaszcza w nie wielkichpomieszczeniach. Oczywiście żeby zawiesić takie płyty trzeba było by być możezastosować system jak w sufitach podwieszanych, ale to już zależnie od okoliczności
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się