Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Pomyślałem sobie czy podczas odśnieżania byłoby można. Powiedzmy że po każdym 20-tym machnięciu szuflą, łyczek browara stojącego sobie z boku obok ogrodzenia. No tak spokojnie, żeby się nie zapocić. Szuflu, szuflu, szuflu, szuflu - i mały łyczek pyk. I od nowa. I pyk To byłoby sprawiedliwe, co nie?
-
Przez podczytywacz · Napisano
A męczy alergia? Z tych kanałów nie ma prawa nic do pomieszczenia się dostać! Jeśli masz jakiekolwiek objawy "cofki" z kanałów wentylacyjnych, to masz NIESPRAWNĄ WENTYLACJĘ! A świeże powietrze powinno mieć inną drogę napływu do mieszkania... Nie jest to dobry pomysł Gdzie ten "syf" ma - jednorazowo - polecieć? Raczej należy dużym, przemysłowym odkurzaczem wyssać zanieczyszczenia i - ewentualnie, jeśli już - puścić w kanał strumień ozonu... A tak w ogóle, to o jaki układ wentylacjyjny jakiego domu chodzi? Domek? Mieszkanie w budynku wielorodzinnym? Bo to ma znaczenie... -
Tym bardziej ozon nadaje się do dezynfekcji i usuwania różnych zapachów.
-
Nie mam pewności czy grzyb jest.Wloty będę czyścił jednak zależy mi na kompleksowym czyszczeniu całego układu aby powietrze było świeże oraz alergia nie męczyła.Dziękuje poczytam.
-
Odkurzyć to nie wiem, chyba uszczelnić wlot i przedmuchać sprężarką, a na odgrzybianie spróbowałbym ozonowania. Zresztą, ozonator jest w domu przydatnym urządzeniem, mającym wiele zastosowań, więc najlepiej go kupić i samemu zostać operatorem. Tylko należy ściśle przestrzegać instrukcji i zaleceń, gdyż ozon jest bardziej agresywny niż chlor i można wytruć nie tylko mikroby i grzyby, ale również domowników. Tyle, że w odróżnieniu od chloru sam się w ciągu kilkudziesięciu minut rozpada na zwykły tlen, więc trzeba tylko odrobinę cierpliwości, aby być bezpiecznym. Poszukaj w necie o zaletach ozonowania i sam oceń czy warto.
-
-
Popularne tematy