sagunia Napisano 26 marca 2011 Udostępnij #1 Napisano 26 marca 2011 Witam Państwa Zakupiłem projekt domu m46b z ekstradom.http://www.extradom.pl/projekt-domu-murato...ii-waj1603.aspxOrientacyjny koszt budowy domu w stanie surowym zamkniętym bez instalacji: 303000 zł. Czy tak naprawdę dużo to będzie kosztować? Na oko jest to bardzo dużo.Na pewno tego balkonu z lewej strony. Jakieś opinie, sugestie co do kosztów.Pozdrawiam Link do komentarza
Gość arturo72 Napisano 26 marca 2011 Udostępnij #2 Napisano 26 marca 2011 Wg mnie SSZ powinien wynieść ok.200tys.zł Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 27 marca 2011 Udostępnij #3 Napisano 27 marca 2011 Bardzo ładny projekt, ciekawy, i myślę że nie ma w nim nic takiego strasznie podrażającego znów, bryła jest dośc prosta. Myślę że w granicach 200-220 tys ssz to normalne, rozsądne szacowanie kosztu. Ze zmian zrobiłabym na górze napewno garderobę zamiast drugiej łazienki!Zresztą każda szanująca się firma budowlana da ci wycenę domu zanim podpiszesz umowę więc bez obaw. Link do komentarza
sagunia Napisano 27 marca 2011 Autor Udostępnij #4 Napisano 27 marca 2011 Tak tak , mhm/ Także mamy zamiar zrobić garderobę zamiast łazieneczki. Parę zmian jeszcze taki małych mamy w planie aczkolwiek nie takich trudnych czy skomplikowanych . Link do komentarza
profihouse Napisano 17 maja 2011 Udostępnij #5 Napisano 17 maja 2011 Koszt budowy tego domku przez naszą firmę do SSZ to 227 391 zł brutto.Cena obejmuje robociznę i materiały, nadzór Kierownika Budowy, obsługę geodezyjną, zaplecze socjalne.Oczywiście jest to propozycja orientacyjna. Dokładna wartość może być określona po uzgodnieniu szczegółów wykończenia:- materiał na ściany- rodzaj i kolor pokrycia dachowego- rodzaj i kolor stolarki zewnętrznej Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się