autorushd Napisano 2 marca 2011 Udostępnij #1 Napisano 2 marca 2011 Zastanawiam się czy jest coś takiego.Z tym ze mnie by interesowało aby można było zamocować jednocześnie 10 przewodów płaskich. (co najmniej). Wtedy takie mocowania bym przymocował co metr na drodze kabli i je tam po prostu wpinał. Jjeden z kolegów z innego forum mocował na klej na gorąco. Jednak on to potem chował pod tynkiem. U mnie raczej nic na to nie położę. Tzn będzie przyciśnięta warstwa ocieplenia.Autorus Link do komentarza
damiank Napisano 2 marca 2011 Udostępnij #2 Napisano 2 marca 2011 Cytat Zastanawiam się czy jest coś takiego.Z tym ze mnie by interesowało aby można było zamocować jednocześnie 10 przewodów płaskich. (co najmniej). Wtedy takie mocowania bym przymocował co metr na drodze kabli i je tam po prostu wpinał. Jjeden z kolegów z innego forum mocował na klej na gorąco. Jednak on to potem chował pod tynkiem. U mnie raczej nic na to nie położę. Tzn będzie przyciśnięta warstwa ocieplenia.Autorus Jeszcze się taki nie urodził co by 10 przewodów naraz kładł. Musisz jechać po kolei jak nie chcesz się zaplątać.Uchwyty USM z pierwszego zdjęcia są dobre pod tynk.Napisz jakie masz te ocieplenia i ile miejsca na te uchwyty, bo może będziesz mógł użyć uchwytów do rurek RL zamykanych. Można je łączyć i są w różnych rozmiarach. Link do komentarza
autorushd Napisano 2 marca 2011 Autor Udostępnij #3 Napisano 2 marca 2011 (edytowany) Cytat Jeszcze się taki nie urodził co by 10 przewodów naraz kładł. Musisz jechać po kolei jak nie chcesz się zaplątać.Uchwyty USM z pierwszego zdjęcia są dobre pod tynk.Napisz jakie masz te ocieplenia i ile miejsca na te uchwyty, bo może będziesz mógł użyć uchwytów do rurek RL zamykanych. Można je łączyć i są w różnych rozmiarach. Przewody rozkładane na ścianach z cegieł. Potem na to ocieplenie od wewnątrz, twarda wełna. "Jeszcze się taki nie urodził co by 10 przewodów naraz kładł. Musisz jechać po kolei jak nie chcesz się zaplątać."Przewody to oczywiście po jednym, ale fajnie byłoby wciskać w uchwyt i iśc dalej nic przybijać co chwila.Znalazłem cos takiego, i o to mi chodziło tylko na normalne przewody instalacyjne Uchwyt kablowy bez kołka typ 2032 OBO * Możliwość szybkiego wkładania i wyjmowania kabli- maksymalnie do 8 przewodów YDY 3x1,5 mm2. * Optymalne do instalacji modyfikowalnych. * Do montażu na stropach zawieszanych i pomiędzy ściankami działowymi. * Przeznaczone do równoległego układania kabli. * W ofercie producenta, OBO BETTERMANN, dostępne sa trzy rodzaje tego uchwyt umożliwiające montaż * maksymalnie do 16 przewodów YDY 3x1,5 mm2 * Uchwyt jest wykonany z jasnoszarego poliamidu, nie zawiera halogenów. * Opakowanie: karton 50 szt. Edytowano 3 marca 2011 przez autorushd (zobacz historię edycji) Link do komentarza
autorushd Napisano 3 marca 2011 Autor Udostępnij #4 Napisano 3 marca 2011 Dla zobrazowania problemu podam fotkę z innego forum: Link do komentarza
mikee Napisano 30 marca 2011 Udostępnij #5 Napisano 30 marca 2011 Cytat Dla zobrazowania problemu podam fotkę z innego forum: Ależ masakra... Link do komentarza
autorushd Napisano 30 marca 2011 Autor Udostępnij #6 Napisano 30 marca 2011 Bez przesady, to jest piękne. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się